Narcis – proleće u bašti i vazi

Žuto cveće će vašem stanu ili terasi dati predivan prolećni ambijent.

Narcisi su prvi vesnici proleća. U Španiji se ovo cveće smatra divljim, dok se kod nas uzgaja u baštama i parkovima. Ove biljke se takođe drže u kućama kao ukrasno cveće ili jednostavno kao rezano cveće u vazama.


Lukovice narcisa se postavljaju u zemlju krajem avgusta i početkom septembra. Biljke nisu zahtevne i prilično dobro tolerišu nisku temperaturu kada su pod zemljom. Cvetovi cvetaju u rano proleće, jarko žute su boje i vrlo dekorativni. Ovo cveće se često koristi kao dekor za Uskrs i izgleda sjajno u vazama. Još jedan bonus ako volite Narcis - ovo rezano cveće će vam dugo trajati, samo ukoliko ne mešate i druge vrste cveća u istoj vodi. 

Popularno rešenje kada je u pitanju dekor enterijera sa narcisima je kupiti cveće u saksijama. Ukoliko dekorišete svoj dom saksijama sa narcisima, treba znati da se biljka presađuje kada je koren preraste. Pre nego što počnete sa presađivanjem, biljku treba obilno zaliti. Kada presadite narcis, ne izlažite ga jakom, direktnom suncu i izbegavajte zalivanje nekoliko dana da bi se koren podstakao da uraste u novo zemljište i pusti još žilica.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group