Zaštita i održavanje vrta tokom vrelih letnjih dana

Za one koji vole biljke i sve poslove oko bašte, vreme je da ozbiljno razmisle o tome kako ćete zaštiti biljke od letnjih vrućina.

Sa sve većim porastom temperature, biljke su u sve većem riziku od izumiranja. Iznenađeni? Teško da je tako. Rečeno je da sunčevi zraci mogu uticati na rast biljaka. Jako sunce može uništiti tlo na kome je biljka posađena, pa samim tim i pupoljke, a, ponekad, može uništiti i kompletnu biljku ako je satima izložena jakom suncu.

Sunčeva svetlost je bez sumnje jedan od najvažnijih elemenata za bolji rast biljke. Ali, prema mišljenju stručnjaka, previše sunca može oštetiti zemlju. Kada je biljka nedovoljno zalivena, sunce će apsorbovati svu vodu iz zemlje, ostavljajući biljku da presuši do truljenja.

Tokom leta, morate znati koliko vode tačno treba da koristite za prskanje stabljike i cveta, a koliko da nalijete u saksiju (ili plot), jer i pretapanje biljke vodom je takođe može umrtviti.

S druge strane, i korišćenje đubriva je od velike važnosti. Možete, recimo, u saksije staviti ljusku jajeta kako biste poboljšali zemlju i ohrabrili biljku da raste bolje.

Evo nekoliko najboljih načina da održavate svoj vrt od paklene vrućine letnjih dana...

« 1 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group