Tri namirnice koje će vratiti život vašem omiljenom cveću

Leto nam se bliži, i vreme je da svoje balkone, prozore i sobe dekorišete šarenim cvećem.

Skoro svaka žena voli cveće i tokom dana posebnu pažnju posvećuje zalivanju. Međutim, često se desi da vaše omiljeno saksijsko cveće vene ili je napadnuto od nekih insekata, bakterija i sličnih napasti.

Možda ste previše zauzeti i zaboravljate na zalivanje ili ste postavili saksije u prostorijama gde biljke ne dobijaju dovoljno prirodnog svetla. Predlažemo da napravite sami hranljivo prirodno đubrivo koje će osvežiti vaše biljke u kući.

Ova metoda je vrlo jednostavna, pomoći će vam da produžite život cveću, a ono će izgledati sveže i lepše nego ranije.

POTREBNO VAM JE:

  •     kora od banane
  •     talog od kafe
  •     ljuska jajeta

Najbolje namirnice koje će pospešiti rast vašeg omiljenog cvećaphoto: envato

Pomešajte sve sastojke, dodajte malo vode i dobro umutite mikserom. Potom smesu lepo raporedete u zemlju cveća. Ove namirnice sadrže fosfor, kalcijum i kalijum koji zajedno u kombinaciji, ne samo da snažno utiču na rast biljke i njenu odbranu od štetočina, već su i izvor kiseonika u zemljištu.

Ovaj prirodni prihranjivač je jednostavan za pripremu i upotrebu, a pruža sveobuhvatnu negu vašim biljkama. Redovnom primenom, vaše cveće će postati bujnije, zdravije i otpornije na bolesti i štetočine.

Uskoro ćete videti odlične rezultate!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group