Zasadite začinsko bilje u vašem domu

Origano, bosiljak, ruzmarin, peršun i menta mogu se držati i gajiti u zatvorenim prostorijama.

Odaberite omiljene biljke i sledeći put kada kuvate, sveže biljke koje su vam na dohvat ruke će učiniti vaše obroke još ukusnijim. Potrebno je da imate prostoriju koja ima puno dnevnog svetla, najmanje 5 sati dnevno. Većina začinskih biljaka su mediteranskog porekla i zato im je potrebno puno svetlosti da pravilno rastu.

Možete zasaditi svoje biljke iz semena ili možete koristiti izdanak - pelcer. Budite sigurni da vaše saksije imaju rupu na dnu. Ispod saksije stavite podmetač koji će držati višak vode. Izaberite saksiju koja je dovoljno duboka za vaše biljke. Idealna dubina je oko 12 cm. Stavite 5-8 cm zemlje i nežno postavite biljku. Ostavite 2-3 cm prostora od zemljišta do vrha saksije, tako da imate dovoljno prostora da zalivate svoju biljku.

Ako se odlučite da zasadite biljku iz semena, sledite uputstva na pakovanju.

Ovog proleća, odaberite saksije u veselim bojama i zasadite začinsko bilje. Vaš dom će izgledati lepše, kuhinja će divno mirisati, a vaši ukućani uživati u obrocima koji su začinjeni vašim domaćim biljem.

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group