Za vašu inpiraciju: najlepše uređena dvorišta sa Instagrama

Bez obzira da li tražite elegantnu atmosferu za opuštanje ili živopisni prostor za zabavu, ove kreativne ideje će nadmašiti vaša očekivanja...

U današnje vreme, inspiracija za uređenje eksterijera dolazi iz svih krajeva sveta, a društvene mreže poput Instagrama postale su prava riznica ideja. Svuda oko nas, entuzijastični ljubitelji uređenja bašti, dvorišta i terasa dele svoje kreativne trikove, otkrivajući tajne koje pretvaraju obične prostore u spektakularne oaze.

Iz tih digitalnih kutaka inspiracije rađaju se ideje koje nadmašuju tradicionalne koncepte uređenja eksterijera, otvarajući vrata bezbrojnim mogućnostima za transformaciju naših spoljašnjih prostora. U nastavku istražujemo nekolikosuper ideja koje donose svežu perspektivu i kreativnu energiju za savršeno uređeno dvorište.

MINIMALIZAM JE UVEK U MODI

Minimalistički pristup uređenju dvorišta donosi harmoniju, jednostavnost i funkcionalnost u spoljni prostor. Inspirisan skandinavskim dizajnom i japanskim vrtovima, minimalizam u dvorištu naglašava čistu estetiku, svedene linije i pažljivo odabrane elemente.

BOEMSKA RAPSODIJA

Najvažnija stvar u vezi ovakvog uređenja eksterijera je da se oslobodite pravila i izrazite svoju kreativnost na jedinstven način. Boemski stil je priča o slobodi izražavanja i stvaranju prostora koji odražava vašu individualnost i avanturistički duh. Stvorite udobne kutke za opuštanje koristeći jastuke, ćilime, ležaljke i viseće mreže. Ove zone treba da budu opuštajuće i inspirativne, idealne su za čitanje knjige ili druženje sa prijateljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @__miracle_garden__

 

DVORIŠTE ZA LJUBITELJE CVEĆA

Dvorište sa prelepim zasadima cveća je prava idila koja očarava svojom lepotom i mirisima. Razmislite o paleti boja koju želite da postignete u svom dvorištu. Možete se odlučiti za monohromatsku šemu boja ili kombinovati različite nijanse kako biste postigli živopisan izgled. Odaberite različite vrste cveća kako biste postigli raznovrsnost i interesantan vizuelni efekat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @__miracle_garden__

SAKSIJSKO CVEĆE ZA DODATAN ŠARM

Integrisanje saksijskog cveća u vaše dvorište može transformisati prostor i dodati svežinu i boju tokom cele godine. Uz pažljivo planiranje i održavanje, vaše dvorište može postati očaravajuće mesto sa prelepim saksijskim aranžmanima. Jedna od prednosti saksijskog cveća je mogućnost da ih lako premestite ili promenite njihov raspored u skladu sa promenama u sezoni ili vašim željama za uređenjem dvorišta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @__miracle_garden__

ZA ONE KOJI VOLE SVEŽINU

Dvorište ljubitelja zimzelenog cveća može biti očaravajuće tokom cele godine jer ono zadržava svoju lepotu i zelenilo i tokom hladnijih meseci. Pažljivo isplanirajte raspored zimzelenih biljaka kako biste postigli ravnotežu u boji, teksturi i visini. Razmislite o stvaranju slojevitih sadnica sa različitim visinama kako biste dodali dubinu i interesantne tačke u svom dvorištu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @__miracle_garden__

ZA ONE KOJIMA JE UDOBNOST NA PRVOM MESTU

Stvaranje dvorišta koje je udobno i prijatno za boravak zahteva pažljivo planiranje i razmatranje potreba i ukusa svakog člana porodice. Pre svega, odaberite udoban nameštaj koji će vam omogućiti opuštanje i uživanje na otvorenom. To može uključivati ​​viseće ljuljaške, udobne fotelje, velike jastuke ili ležaljke. Postavite tende, suncobrane ili pergole kako biste zaštitili svoje dvorište od previše sunca ili vetra. To će vam omogućiti da uživate u udobnosti na otvorenom čak i tokom vrućih ili vetrovitih dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @__miracle_garden__

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group