Uređenje malog balkona: kako dekorisati šarmantan prostor na otvorenom?

Nemaju svi privilegiju da uživaju u prostranom dvorištu, ali to ne znači da moramo odustati od kreiranja oaze u kojoj ćemo se opustiti i uživati.

Čak i najmanji otvoreni prostor, poput malih balkona ili terasa, može postati privlačna destinacija za zabavu i relaksaciju. U stvari, ograničena kvadratura može biti izazov koji nas inspiriše da iskoristimo svaki centimetar prostora na kreativan i funkcionalan način.

Uređenje malih balkona predstavlja pravu umetnost koja zahteva maštovitost i efikasnost. Svaki detalj mora biti pažljivo promišljen kako bi se iskoristio dostupan prostor na najbolji mogući način. Kombinacija praktičnih elemenata, poput sklopivih stolova i stolica, sa dekorativnim dodacima, poput biljaka i svetiljki, može transformisati i najmanji balkon u miran kutak za opuštanje ili u šarmantnu terasu za druženje s prijateljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hava Simhaev (@hava.simhaev)

DNEVNA SOBA NA OTVORENOM

Dnevna soba na otvorenom s plavim akcentnim zidom na malom balkonu postala je oaza mira i relaksacije, idealna za opuštanje nakon napornog dana ili za uživanje u jutarnjoj kafi uz osvežavajući povetarac. Postavljene uz rub balkona, drvene stolice koje se mogu sklopiti stvaraju intiman kutak za druženje sa prijateljima, dok plavi jastuci dodaju notu boje i udobnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B&Q (@bandq_uk)

SAVREMENI DODIR

Dobro i zanimljivo popločavanje balkona pruža ravnu površinu za sto i stolice od ratana, a takođe formira vizuelnu granicu koja odvaja terasu od ostatka prostora. Da biste upotpunili savremenu atmosferu, odlučite se za jednostavan, čak i kutijast nameštaj u suptilnoj šemi boja, a zatim ublažite izgled tako što ćete ugraditi biljke u saksijama po obodu i postaviti niz svetiljki iznad vašeg prostora za sedenje.

ŠTO VIŠE, TO BOLJE

Boemski stil uređenja malog balkona može doneti izuzetan šarm i karakter, čak i na ograničenom prostoru. Iako se na prvi pogled može činiti da mnoštvo detalja može stvoriti haotičan ambijent, pravilno kombinovanje akcenata s udobnim nameštajem može rezultirati skladnim i privlačnim prostorom. Ključ boemskog stila je u slojevima i raznolikosti. Razmislite o postavljanju udobnog jastuka ili tepiha u živopisnim bojama i uzorcima koji će uneti toplinu i teksturu na balkon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anjali (@fursatnama)

ZELENE BILJKE ZA DAŠAK SVEŽINE

Mali spoljni prostor može da sadrži isto toliko bujnog zelenila kao i jedan duplo veći, ako znate kako da ga popunite na pravi način. Biljke u saksiji su očigledan izbor, ali možete razmisliti i o dodavanju visoke trave - koja posebno dobro funkcioniše i kao zid privatnosti, pa čak i o uzgoju mahovine između popločavanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bohemian decor (@bohotribe)

OSVETLITE SVOJ KUTAK

Osvetljenje je jednako važno napolju kao i unutra, pa ulepšajte svoj mali bakon ili terasu raznim izvorima svetlosti. Prigušena svetla su idealna jer ne samo da će baciti topli sjaj po vašem omiljenom prostoru, već će i pomoći gostima da se opuste na adekvatan način. Takođe biste mogli da razmislite o pojačavanju intimnog osvetljenja sa nekoliko visećih fenjera ili stonih lampi bez plamena.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group