Enterijer - Bašta

Terase i tremovi neutralnog dekora kao stvoreni za prelazni period

Pred nama je prelazni period koji nas priprema za hladnije dane.

Najveći broj ljudi nastoji da što je moguće više vremena provodi na otvorenom, a kao najidealnije rešenje u tom pogledu nameću se terase i tremovi. Bilo da ste vaš trem početkom proleća ili leta uredili u stilu plaže, ili famoznom boho stilu, vreme je da ublažite njihov intenzitet. Vreme je za neutralni dekor.

Iako enterijer vašeg doma u poslednje vreme prosto čezne za akcentnim tonovima, otvoreni prostori su se umorili od pogleda na takve finiše. Njima s početka jeseni prijaju neki blagi, nežni i neutralni tonovi. Pre svega naglasak je na teksturi i slojevitosti materijala koji u sebi nose mekoću. Zelenilo je naravno poželjno u ovoj priči jer daje savršen kontrast kompletnom utisku.

STILOVI

O stilovima ne treba previše da brinete jer neutralni dekor se može stopiti sa najširom paletom stiloma – od rustičnog, minimalističkog, preko skandinavskog pa sve do savremenog. Neutralni dekor je bezvremenski i deluje veoma umirujuće i stimulativno na ljudski um. Sa njim nikad ne možete da pogrešite i uvek će vaša terasa ili trem izgledai stilski i izražajno. Neutralni dekor je toliko jednostavan za primenu da se čak može lepo snaći i u eklektičnom okruženju.

BOJE I MATERIJALI

Kompletna neutralna paleta tonova stoji vam na raspolaganju. Od bele, bež, krem, svetlo sive, preko boja drveta i svetlo žućkastih nijansi. Kako biste izbegli jednoličan i pomalo dosadan izgled potražite materijale kao što su kamen, cigla, ratan, koža pa čak i antilop koji vašem tremu ili terasi mogu dati fantastičan utisak. Pletene korpe, kao i nameštaj koji u sebi sadrži boho momente su svakako poželjni u celoj ovoj priči. Vaš prostor na otvorenom treba istovremeno da vas podseća na toplinu leta ali i da u sebi sadrži nagoveštaj zime koja dolazi.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group