Prolećne ideje za dekor terasa i dvorišta

Proleće je po mišljenju mnogih najlepše godišnje doba.

Sve lagano kreće da se budi, i da odbacuje svoj zimski ogrtač. Boje u našem okruženju se lagano menjaju, postaju svetlije, blistavije i svežije. Proleće je definitovno najlepše doba za provođenje vremena na otvorenom. Ako u svom posedu imate terasu, trem ili manje dvorište, verovatno već tražite ideje za njihovo ukrašavanje u prolećnom stilu. Našu današnju temu posvećujemo upravo prolećnom dekoru, koji će vam boravak na otvorenom učiniti lepšim iskustvom.

BOJE I STILOVI

Vaš prvi korak je izbor stila koji vam se najviše dopada. Obično većina ljudi bira stil koji se inače proteže kroz njihov dom, ali uvek možete odabrati i neku smeliju varijantu budući da se radi o odvojenom prostoru. Zatim treba da razmislite o nameštaju i dodacima koje biste mogli upotrebiti da kreirate jedinstvenu atmosferu na vašoj terasi ili tremu. Ako ste se na primer opredelili za boho stil, svetla šema boja kojom se prelivaju vedre boje bi vas mogla inspirisati. Skandinavski stil s druge strane bi mogao da bude opisan u crno-belom tonu.

DEKOR

Kako bi sa stilom dekorisali svoj trem, terasu ili baštu u prolećnom stilu unesite u celu priču što više cveća i zelenila. Vaši vrtlarski talenti su svakako dobrodošli, za stvaranje jedinstvenih prikaza. Možete posegnuti za živopisnim nameštajem, detaljima od kovanog gvožđa ili nekim pletenim komadima za stvaranje romantične atmosfere. Kada je tekstil u pitanju bilo u pogledu manjih tepiha, zavesa, ili jastuka odaberite neke lepe svetle nijanse. Fenjeri i lampioni su takođe nešto što će dodati šarm vašem prolećnom izgledu otvorenog prostora.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group