Enterijer - Bašta

Predivni načini izlaganja sukulenata u vašem vrtu

Jesenja ponuda cveća za baštu se laganim tempom smanjuje.

Sa dolaskom sve hladnijeg vremena, opstaju u vrtu samo one najotpornije vrste. Ako ste ljubitelj zelenila nezavisno od godišnjeg doba, svideće vam se naša današnja tema. Posvetli smo je predivnim sukulentima. Prisutni u neverovatno mnogo oblika, boja i veličina ove izvanredne biljke vam daju beskonačno mnogo mogućnosti za izlaganje u vašem vrtu, na terasi i gde god drugo da poželite.

Budući da im nije potrebno ni mnogo zemlje, ni posebno mnogo prostora da bi se razgranali i pretvorilu u istinsku "sukulenstku prašumu" gotovo da vam svaka posuda koju možete pronaći u svom okruženju može poslužiti kao prostor za njihovu sadnju. Stari metalni kavez za ptice koji odavno ne služi svojoj primarnoj svrsi može biti idealno mesto za vesele sukulente.

Zašto biste bacali vaše razbijene keramičke vaze kada od njih možete da stvorite upečatlj prikaz sa sukulentima u vašem vrtu. Veći komad drveta, panj ili neka zgodna izbušena daska takođe vam mogu poslužiti za sadnju sukulenata i stvaranje vrlo izražajnog dekora. Čak i stari pozlaćeni poslužavnik za kolače, može lako da dobije novu svrhu u obliku držača sukulenata.

A budući da je sezona bundeva u jeku, čak i ona može da bude podloška za sukulente. Potrebno je zapravo samo malo mašte, a u našoj galeriji vas očekuje mnoštvo najrazličijih primera, koji će vam pružiti šansu da uredite ove jeseni svoj vrt sa stilom. Ako vas brine kako će vaši aranžmani od sukulenata podneti zimu, uvek ih možete uneti u vaš dom koji će do proleća ulepšavati svojim prisustvom.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group