Enterijer - Bašta

Osvežite svoju baštu predivnim tkaninama tokom leta

Biti na otvorenom i disati u ritmu leta, smisao je današnjice.

A da li biste ovo iskustvo mogli da podignete na nešto viši nivo? Naravno, uz pomoć ideja koje vam danas donosimo. Ako ste u potrazi za lepim osveženjem za vašu baštu, na pravom ste mestu. Sve što vam zapravo treba jeste prisustvo jedne lepe tkanine, koja može zaokrenuti stvari u potpuno novom pravcu.

ZAVESE I DRAPERIJE

Ideja od koje ćemo započeti odnosni se na prisustvo zavesa i draperija na terasi. Poput unutrašnjih prostora koje upotpunjavaju svojim prisustvom, zavese i draperije mogu vrlo lepo da izgledaju i na vašoj terasi. Sve što vam je potrebno jeste neki lagan materijal, svetlije i po želji tamnije nijanse za efekat drapiranja.

Možete se povesti bojama leta kako biste stvorili interesantan prizor poput žute, plave, zelene, ili odabrati neku lepu dvobojnu tkaninu za uzorkom, kako bi istakli klasičan stil. Ako želite elegantan osećaj u svojoj bašti, ili vam treba nešto što vas u mislima vraća na neko luksuzno letovanje, nema boljeg izbora od belih zavesa. Lepršave i lejulave na vetru – ravne su savršenstvu. Zavese mogu okružiti celu terasu, trem ili deo u bašti koji želite da učinite privatnijim, ali i mogu u marokanskom i francuskom stilu biti na ulazu i predstavljati znak dobrodošlice.

BALDAHINI

Uvek popularni čuveni baldahini mogu ukrasiti prostor u vašoj bašti namenjen za sedenje i odmaranje u toku dana. Potražite mu neko zgodno usamljeno mesto, obavezno zaklonjeno od sunca i vetra. Što se boja tiče, baldahini obožavaju prozirne nijanse nežnih tonova poput roze i lila, kao i neizostavnu belu boju.

Baldahin po želji možete postaviti iznad samo jedne klupe ili kompletnog prostora za boravak u prirodi. Efekat je u oba slučaja fantastičan. Ova zgodna tkanina ima i dodatnu funkciju, a to je sprečavanje dosadnih muva i komaraca da naruše vaš mir u prirodi. Upotrebite i neke lepe jastuke i prostirke u boji kako bi slika na vašoj terasi ili u bašti bila još upečatljivija.

Ako vam je potrebno malo dodatne inspiracije, zavirite u našu baštu.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group