Ne zaboravite da ukrasite svoja dvorišta i terase tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Saveti i ideje za savršeno dekorisanje otvorenog prostora tokom novogodišnjih i božićnih praznika...

Nova godina je pred našim vratima. Verujemo da ste se već pobrinuli za svoj enterijer - jelka je spremna, ukrasi postavljeni po svim sobama, a venac na ulaznim vratima čeka da poželi dobrodošlicu rodbini i prijateljima. Da, to je duh novogodišnjih i božićnih praznika kome se svi unapred radujemo!

Ali, šta je sa otvorenim prostorom? Da li je i on podjednako ukrašen i reprezentativan kao i vaš topli dom? Kada je u pitanju dekoracija eksterijera u doba praznika, stvari se brzo komplikuju. Većina nas se uglavnom odlučuje za prazničnu rasvetu koja danas dolazi u svim mogućim bojama i oblicima - to je jedan od najboljih načina da se dvorištu, terasi ili bašti da malo blistavosti i topline u hladnim zimskim danima.

Stručnjaci za dekoraciju eksterijera se slažu da je najbitniji deo ulepšavanja otvorenog prostora dobar i detaljan plan postavke svih tih lampica, ukrasa i svetlećih venaca. Pridružujemo se njihovim savetima i pozivamo vas da najpre dobro razmislite o veličini (ali i načinu korišćenja) svog dvorišta u predstojećim danima, a da zatim krenete u osmišljavanje dizajna koji će najviše odgovarati vašem životnom stilu.

Jedan od najboljih saveta jeste postizanje simetrije u eksterijeru. Simetrična novogodišnja svetla su u isto vreme i sofisticirana i elegantna, a dodatno govore i o vašem, prefinjenom ukusu. Ovako postavljena novogodišnja dekoracija vašem domu daje lep i blistav izgled, a ujedno pomaže da svaki kutak imanja deluje kao jedna kohezivna celina koja priča svoju novogodišnju priču.

Dobro bi bilo odabrati i fokusnu tačku dvorišta ili terase i u tom delu postaviti neki poseban novogodišnji detalj koji će privući svačiju pažnju. To može biti bilo šta: od velikog osvetljenog venca na garaži do nekog osvetljenog drveta u dvorištu. Ali, ne morate da se zadovoljavate samo svetlima - slobodno ih kombinujte sa svim drugim ukrasima koje niste postavili u kući.

Svi oni koji već imaju lepu terasu i stepenice slobodno mogu pustiti mašti na volju i svoj otvoreni prostor ukrasiti lampinjonima i zelenim vencima, pa i ponekim cvetom. Na taj način će ova udobna zona vašeg eksterijera zablistati punim sjajem tokom noći, a ujedno će i svi vaši gosti lakše pronaći put do ulaza u vaš dom. 

Kada je praznična dekoracija eksterijera u pitanju uvek je dobro osloniti se na ideje koje već postoje u prirodi. Šišarke, grančice, lepo okićene saksije sa cvećem - sve vam ovo može poslužiti kao početna tačka za dalji razvoj dizajna. Ukoliko svim ovim elementima dodate i malo svetlucavog sjaja - budite sigurni da će vaše dvorište biti najlepše dekorisana novogodišnja oaza u kraju.

Želimo vam dobru zabavu i puno lepih poklona u novoj godini!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group