Minijaturne vilinske bašte kao iz bajke

Sa zimom na pragu, mogućnosti za uređenje bašte svode se na minimum.

Sve što vam preostaje je da čekate proleće i sećate se kako je lepo izgledao vaš vrt dok ga nije pokosilo hladno vreme. Ili možda ne? Zašto čekati, kada uz malo kreativnosti možete da stvorite minijaturne bašte za svoj dom koji će uveseljavati svojim prisustvom sve do proleća, pa i duže. Danas smo odlučili da vas inspirišemo i pokažemo vam kako sa lakoćom možete da kreirate zanimljive male bašte kao iz bajke, nalik na mesta u kojima žive šumske vile.

Sa zimom na pragu, mogućnosti za uređenje bašte svode se na minimum. Sve što vam preostaje je da čekate proleće i sećate se kako je lepo izgledao vaš vrt dok ga nije pokosilo hladno vreme. Ili možda ne? Zašto čekati, kada uz malo kreativnosti možete da stvorite minijaturne bašte za svoj dom koji će uveseljavati svojim prisustvom sve do proleća, pa i duže. Danas smo odlučili da vas inspirišemo i pokažemo vam kako sa lakoćom možete da kreirate zanimljive male bašte kao iz bajke, nalik na mesta u kojima žive šumske vile.

Izrada male vilinske bašte je vrlo zabavan projekat u kom vam se mogu pridružiti i najmlađi članovi vaše porodice. Oni će sa svojim idejama svakako doprineti jedinstvenom izgledu ovih malih vrtova. Bajkovite bašte je vrlo lako napraviti, od materijala koji sigurno imate u svom okruženju. Stara drvena gajbica može da vam posluži kao savršena podloga za vašu mini baštu.

Kada su biljke u pitanju zasadite sve što vam se dopada, uključujući sukulente koji se svojom veličinom savršeno uklapaju u celu priču. Takođe sve keramičke i porculanske posude mogu da posluže u date svrhe. Šljunak, pesak i zemlja će vam pomoći da oblikujete teren na kom će biti vaša vilinska postavka. Od gline možete vrlo lako da izvajate oblike malih pečurkica koje će ukrasiti vašu baštu.

Takođe i staklene teglice, sa malo mahovine i dekorativnih detalja mogu da stvore fantastičan prizor. A budući da je sezona bundeva još uvek u toku, svakako da i one mogu da se nađu na vašoj listi iskoristivih artikala. Istinska vilinska kućica može da nastane od male okrugle bundeve, a ona će biti savršen dodatak vašem unutrašnjem kućnom vrtu.

Ž.J.

Izvor: Happinesishousemade

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group