Lipstick – sukulenti neobične boje

Da li ste nekad imali priliku da vidite sukulente crvenkaste boje?

Ako ste ljubitelj cveća neobičnih boja i izgleda, donosimo ovog puta pravo osveženje vašoj zimskoj kolekciji. U pitanju su RUŽ sukulenti, čije puno ime glasi Lipstick Echeveria. Za razliku od svojih zelenih rođaka, na kakve smo naviki, ovi sukulenti imaju poprilično intenzivne crvene krajeve koji podsećaju na crveni ruž za usne, odakle i potiče njihov naziv.

Ova biljka je takođe poznata i kao Echeveria agavoides. Ime je dobila na osnovu toga što su njeni listovu u obliku agave. Njihov trouglast izgled i debljina takođe doprinose tome da liče na pomenutu biljku, a vrlo je malo potrebno da biste se zaljubili u ovaj nesvakidašnji sukulent.

Ono što je specifično za njih osim boje i imena je i činjenica da najčešće formiraju samo jednu rozetu, čak i kada je reč o biljci koja je već duže vreme u saksiji. U visinu rastu od prilike do 8cm, a u širinu oko 3 cm, zbog čega su savršeni za ukrašavanje prozorskih daski sa unutrašnje strane prozora. Crvena boja na njima je zapravo rezultat izlaganja Suncu. Što je više ovaj sukulent u dodiru sa sunčevim zracima, to su njegovi vrhovi intenzivnije crveni.

Poput svih drugih sukulenata, najbolji način za zalivanje ovih lepotica je onaj u vidu – namakanja i sušenja. To bi u suštini značilo da treba da čekate da se zemlja u kojoj se nalaze potpuno osuši pre nego što je ponovo zalijete. Sukulentima ne prija mnogo vode, zato budute štedljivi. Ako ste odlučni da ukasite svoj dom ove zime jednom zaista spektakularnom biljkom preporučujemo vam – Lipstick sukulente.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group