Kućice za ptice koje lako možete sami napraviti

Sa dolaskom toplijih dana, doletele su u naše dvorište i na terase, vesele male ptičice.

Njihovog veslog cvrkutanja smo se uželeli tokom hladnijih meseci, a sada naše okruženje ispunjavaju pesmom i radošću. Ukoliko uživate u društvu vaših pernatih prijatelja, sigurno ste razmišljali o tome na koji način biste im mogli poželite dobrodošlicu u svoje okruženje.

Kućice, hranilice i pojilice za ptice su najlepši način da im se zahvalite na predivnoj pesmi koju vam svakog jutra poklanjaju. S toga smo odlučili da danas podelimo neke jednostavne DIY projekte za izradu kućica za ptice. Ujedno, ove simpatične kućice će ptičicama obezbediti hranu, vodu i sklonište, a vašoj bašti ili terasi dati šarmantniji izgled.

Većinu stvari koje su vam potrebne da napravite DIY kućicu za ptice imate u svojoj neposrednoj blizini. Potrebno je samo da upotrebite svoju maštu, dodajući joj malu dozu kreativnosti. Limenke od hrane, plastične flaše, tetrapak pakovanja i sl samo su neke od stvari koje možete iskoristiti kako bi ptičicama napravili simpatičan dom.

Ako ste vešti sa alatom i imate pri ruci komad šperploče, kućicu za ptice možete na vrlo jednostavan način napraviti, prefarbati nekim atraktivnim bojama i postaviti na vidnoj lokaciji u vašem okruženju. Gotovo da nema predmeta koji ne možete uz malo domišljatosti da pretvorite u izvanrednu hranilicu ili pojilicu za ptice. 

Ž.J.

Izvor: Decoist

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group