Enterijer - Bašta

Inspirativne DIY male kućne bašte

Danas smo više nego ikad pre okrenuti prirodi i njenim lepotama.

Nastojimo da svaki kutak svog doma ispunimo zelenilom, a inspirativne DIY ideje za pravljenje malih kućnih bašti su upravo ono što je nedostajalo vašem svakodnevnom okruženju.

Ako volite da pripremate ukusna i mirisna jela za sebe i svoju porodicu, nezamislivo je da to radite bez svežeg začinskog bilja na dohvat ruke, zar ne? Onog koje lako možete da uberete kad god vam zatreba, umesto da čekate nedelju prepodne da biste otišli na pijacu. Za postavku vaše male bašte ne treba mnogo prostora u kući, sve što vam je potrebno je doza kreativnosti. U tom pogledu, želeći da vas nadahnemo da razmišljate "zeleno" donosimo vam danas ideje za mini kućne vrtove.

Ograničen prostor ovim malim zgodnim vrtovima ne predstavlja problem, jer im zaista vrlo malo prostora i treba. Sve što vam dođe pod ruku može da posluži kao stalak ili posuda u kojoj će biti biljke.

Palete su savršene za držanje saksija, ali i za sadnju malih sadnica. Teglice, šolje koje ne koristite više, staklene flaše, čaše, metalne kante i kofe, kao i sve plastične posude, mogu poslužiti kao vid saksija za vaše male kućne biljke. Ako ste dovoljno vešti (ili imate nekog da to uradi umesto vas), možete i od drveta napraviti neke lepe police za saksije. Budite kreativni, a dodatnu inspiraciju potražite u našoj galeriji.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group