Dobrodošlica letu u vašem dvorištu

Ako imate tu sreću da u svom posedu imate dvorište ili malu baštu, sigurno ćete želeti da u narednim letnjim mesecima uživate na Suncu i svežem vazduhu u njoj.

Postavlja se pitanje da li vam vaša bašta izgleda kao mesto koje obećava trenutke uživanja. Ukoliko ne znate kako da je na pravi način uredite i poželite letu dobrodošlicu u njoj, tu smo da vam pri tom malo pomognemo, nudeći vam korisne savete i ideje, koji će učiniti prostor oko vaše kuće izražajnijim, lepšim i svakako prijatnijim.

STIL UREĐENJA

Ako ste sumnjali u to da vašim dvorištem može preovladavati neki stil, znajte da zaista može i treba, što je još važnije. On se može izraziti biljkama, dekoracijama, tkaninama i baštenskim nameštajem. Na vama je da odlučite da li će vaše dvorište biti moderno, rustično, u vintage stilu, seosko, minimalističko ili će njime dominirati japanski sistem vrtova. Kada odaberete svoj stil, moći ćete da pronađete i odgovarajuće biljne vrste.

BILJNE VRSTE

Zeleni travnjak je dobra osnova za gotovo sve stilove uređenja. Bilo da odaberete moderni ili rustični stil, zeleni travnjak će se savršeno uklopiti.  Ako preferirate prostranost i šik izgled, možete se pridržavati uobičajenog zelenila, trave i grmlja. Većina modernih vrtova nije cvetna već prednost daje zelenilu. Ako ipak zaista uživate u raznobojnom cveću, to je odraz seosokog i vintage stila. Japanski vrtovi uključuju pored zelenila i dosta kamenja, umesto klasičnih betonskih ploča.

DEKOR

Prilikom dekoracije vrta ključno je da se vodite stvarima koje vas inspirišu. Kućice za pričice, fenjeri, lampioni, baštenski nameštaj, fontane i sitni detalji karakteristični su za boho stil i njemu slične.

Potražite u našoj galeriji svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group