Enterijer - Bašta

Da li biljke treba zalivati kafom?

Da li je biljkama potrebno malo kofeina?

Dok se ljudi oslanjaju na šoljicu kafe svakog jutra i smatraju je pozivom za buđenje - čak i ne mislimo da biljkama oko nas treba malo kofeina.

Kafa je sjajan izvor azota i biljke koje vole kiselije tlo mogu imati koristi od određene doze azota - poput borovnica, azaleja i rododendrona, između ostalog. Ali budite oprezni ako nameravate zalivati biljke kafom i pratite njihovo ponašanje.

Ako im listovi na krajevima postanu žuti ili braonkasti, to je znak da u zemlju dodajete previše kiseline. Rešenje je u tome da se kafa razblaži, a potom biljke zalivaju takvom vodenom kafom.

I još nešto: kafa kojom zalivate biljke mora biti crna, bez dodataka poput mleka i šećera. Pored toga, zapamtite da je dovoljno biljke zalivati kafom jednom nedeljno. Ne samo da biljka ima koristi od kafe, već i od soca, jer deluje kao kompost ili đubrivo i takođe sprečava da biljke u vrtu napadnu puževi.

M.L.

modna.si

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group