8 osnovnih baštenskih alata koje treba da imate

Ako ste prvi put počeli da sređujete baštu, biće vam potrebne neke stvari koje će vam dosta pomoći...

Pitali smo eksperte koji su to najosnovniji alati koji su potrebni za sređivanje bašte, a oni su odgovorili ovako:

1. Makaze za orezivanje

Kvalitetni i oštri par makaza za orezivanje će vam dosta pomoći kod orezivanja žbunova i višegodišnjih biljaka. Dobro i jednostavno orezivanje će dosta pomoći biljci da se brže od njega oporavi. Ove makaze takođe pomažu i da isečete mrtvo korenje.

2. Mistrija

Ovaj ručni alat ima špicastu lopatu i može se koristiti za više poslova, od kopanja rupa i čupanja korovi do prenošenja biljaka i zemlje. Mistrija čija je drška obložena gumom je uglavnom lagana i udobna za držanje. Bukvalno se može u svakom poslu koristiti, osim kod sađenja drveća.

Par stoji u bašti i u rukama drži lopatuphoto: envato

3. Lopata

Lopata sa dugačkom drškom može biti dosta od pomoći kada imate veliko dvorište ili veliku količinu zemlje. Eksperti sugerišu da se vrh lopate koristi za kopanje, razbijanje zemlje i sađenje.

4. Plastične korpe

Plastične korpe su svestrani baštenski alat. Možete ih koristiti za odlaganje korova, zalivanje, držanje zemlje ili držanje svih ostalih baštenskih alata.

5. Baštensko crevo

Svaki početnik zna da biljke traže mnogo vode kako bi ostale žive. Najlakši i najefektivniji način da održite vašu baštu zelenom i živom je uz pomoć creva.

6. Grabulje

Kris Lambton, profesionalni pejzažni arhitekta, predlaže svakom baštovanu da investira u dobru grabulju, kako bi sklonili lišće, raširili zrnevlje i izravnali zemlju.

Motika i grabulja za rad u baštiphoto: envato

7. Rukavice

Najvažniji alat u vašoj bašti su vaše ruke, pa je zato jako važno da ih zaštitite sa dobrim i kvalitetnim parom rukavica. Bitno je da vam rukavice pristaju dobro i da nemate viška mesta, tako da bolje osećate biljke u rukama sa kojim radite. Rukavice koje su kao druga koža su najbolje - udobne su i brzo se suše.

8. Merač vlage

Ako koristite saksije i posude, ova praktična spravica će izmeriti koliko je zemlja suva.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group