3 biljke koje se moraju naći u svakom, pa i najmanjem stanu

Naučnici preporučuju da u prostoriji u kojoj ljudi provode dosta vremena, a naročito žive, imaju najmanje tri sobne biljke.

Biljke bi trebalo odabrati ne samo po lepoti, već i po njihovim korisnim osobinama za ljudsko zdravlje. U urbanim stanovima je poželjno imati biljke koje prečišćavaju vazduh od prašine, mikroba i toksičnih supstanci. Takođe treba birati biljke koje obogaćuju prostor kiseonikom, zasićuju korisnim aromama i fitoncidima.

Osim što unose dodatni element prirode i lepote u prostoriju, sobne biljke mogu imati pozitivan uticaj na mentalno i emocionalno blagostanje. Njihova prisutnost može smanjiti nivo stresa, poboljšati koncentraciju i podstaknuti osećaj smirenosti i blagostanja. Zelenilo u domu može delovati kao terapija prirodom, pružajući osećaj povezanosti sa spoljnim svetom, naročito u urbanim sredinama gde je kontakt sa prirodom ograničen.

U galeriji vas čekaju biljke koje definitivno morate imati u svom stanu, bez obzira na ograničenu kvadraturu!

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group