Zašto svakodnevno treba konzumirati med i cimet

Samo jedna kašika dnevno je dovoljna da osetite neverovatne promene u svom organizmu...

Med i cimet su zajedno jedna odlična i ukusna kombinacija, sa kojom će se vaš organizam promeniti na bolje. Otkrivamo vam neke od prednosti ove čudesne kombinacije:

1. Usporava starenje

Med sadrži antioksidante koji su potrebni organizmu za pravilno funkcionisanje, dok cimet sadrži polifenole koji su jako značajni za naš organizam. Kombinacijom ova dva sastojka definitivno ćete usporiti vase starenje.

2. Utiče na balans šećera u krvi

Cimet može sniziti nivo šećera u krvi, jer utiče na naš organizam kao prirodni lek. Sa druge strane, med se sastoji najvše od glukoze, fruktoze i vode, a pogodan je i za dijabetičare. Zajedno čine odličan lek koji balansira nivo šećera u krvi.

Kombinacija meda i cimeta je izuzetno povoljna za ljudsko zdravljephoto: envato

3. Pomaže kod mršavljenja

Iako su za mršavljenje najbitniji ishrana i trening, kombinacija cimeta i meda može poslužiti kao dodatak koji će vam ubrzati mršavljenje. Dovoljno je da pola sata pre obroka i odlaska na spavanje popijete vodu sa kašikom meda i cimeta - umanjićete apetit, ubrzati metabolizam, a kilogrami će se samo spuštati.

4. Poboljšava rad srca

Med poboljšava protok krvi, a cimet povećava nivo dobrog holesterola. Zato su obe namirnice potrebne za pravilan rad srca i smanjenje rizika od kardiovaskularnihi bolesti.

Med i cimet su odlične namirnice za bolje zdravljephoto: envato

5. Jača imunitet

Dobro je poznato da je med prirodan antibiotik koji se još od davnina koristio za lečenje mnogih bolesti. Zajedno sa cimetom koji ima antibakterijaska i antiinflamatorna svojstva čine prirodan suplement koji jača imunitet i štiti telo od infekcija i virusa.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group