Zdravlje & Fitnes - Zdravlje

Univerzalni načini da se rešite stresa

Pomoću ovih tehnika za brzo opuštanje znatno ćete smanjiti stres koji urbani život nosi sa sobom.

Ako ste i vi „žrtva“ 21. veka, ili stresnog života, posao vam je povezan sa stalnom napetošću i pritiskom koje prenosite i u privatan život, dobro će vam doći nekoliko jednostavnih tehnika, pomoću kojih ćete se brzo opustiti i zaboraviti probleme makar na kratko.

Dok ste kod kuće

1. Prijatelji kojima se možete isplakati na ramenu predstavljaju savršen vid terapije. Ukoliko vas nešto muči, ne ustručavajte se da to izbacite iz sebe, i to dobrim razgovorom. Mada, ne zaboravite, ako tražite savet, potrudite se da ga i prihvatite, jer ćete u protivnom izazvati frustraciju kod prijatelja koji se trudi da vam pomogne.

2. Mirisi smanjuju nervozu. Nekoliko kapi mirisnog ulja, recimo, lavandinog, stavite u aroma-lampu i duboko udišite. Takođe, možete iskoristiti i mirišljave sveće i štapiće.

3. Ako ste sami, pevajte koliko vam se prohte, i to na sav glas, dok svi prozori ne popucaju. Važno je da ostanete veseli i energični, pa će napetost polako, ali sigurno nestati.

Dok ste na poslu

1. Možda će vam zvučati čudno, ali će vam tapkanje vrhovima prstiju po glavi, a posebno po čelu, poboljšati cirkulaciju i brzo vas opustiti.

2. Kako niste u stanju da budete u prirodi jer ste, nažalost, na radnom mestu i dan provodite prikovani za stolicu i računar, možete prirodu doneti kod vas. Okružite se biljkama jer će vas to sigurno opustiti. Ukoliko se odlučite za cveće umesto zelenila, birajte mirnije boje kako vam ne bi odvlačile pažnju. Pored toga, jarke boje poput crvene vam mogu samo povećati frustraciju i stres, pa stoga pažljivo birajte cveće na svom radnom stolu.

3. Pobedite stres uz laganu muziku. Istraživanja su pokazala da puls ponekad prati ritam muzike, zato nađite neku dobru melodiju koja će vam pomoći da se relaksirate.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group