Promene na rukama govore mnogo o vašem zdravlju

Ovo nema nikakve veze sa proricanjem.

Neki zdravstveni problemi se ogledaju u zdravlju vaših ruku. Zbog toga, pogledajte ih malo pažljivije.

Otečeni prsti

Najčešći uzrok otečenih prstiju je premalo vode u organizmu. Organizam se na ovaj način štiti od dehidracije, snabdeva se vodom, što se vidi npr. kroz natečene prste. Drugi uzrok akumulacije vode može biti previše soli u ishrani.

Recept?

Pijte više vode, više vežbajte (fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju i protok vode u telu), manje sati provodite na računaru, smanjite potrošnju soli. Ako problem i dalje postoji, proverite štitnu žlezdu i bubrege.

Crvena koža ruku

Postoji mnogo razloga zbog kojih koža na rukama može pocrveneti. Od smrzavanja, vežbanja, alergija na deterdžente, ili nekih kozmetičkih sastojaka.

Recept?

Kada čistite kuću koristite rukavice, hirurške najbolje. Koristite umirujuće kreme za negu kože.

Hladne ruke

Hladne ruke mogu ukazati na probleme sa cirkulacijom, ili svedoče o neželjenim efektima upotrebe određenih lekova. Sa problemom hladnih ruku često se suočavaju ljudi koji obavljaju posao u sedećem položaju.

Recept?

Obustavite rad, izmasirajte ruke i na taj način ćete poboljšati cirkulaciju krvi.

Smežurana koža

Smežurana koža na prstima može ukazivati na nedostatak vitamina A, E i vitamina iz grupe B.

Recept?

Koristite proizvode koji su bogati vitaminima A, E, B (zeleno povrće, šargarepa, mlečni proizvodi, orasi) i koristite kreme za negu kože na bazi aktivnih sastojaka. Ako problem i dalje postoji, trebalo bi da se obratite lekaru, jer smežurana koža na prstima takođe može biti simptom hipotireoze ili dijabetesa.

Zakrivljenost prstiju

Zakrivljenost prstiju može biti izazvano traumom, ali ako traje dugo, može pokazati na reumatske promene.

Recept? Poseta lekaru.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group