Origano ulje: Prirodni antibiotik

Najmoćniji prirodni antibiotik je sve što nam je potrebno da izlečimo stotine infekcija i virusa koji smetaju našem zdravom načinu života.

To je samo jedna od prednosti ulja origana. Origano ulje je eterično ulje koje vas može izlečiti od svakodnevnih zdravstvenih problema. Napravljeno od lišća i cveća origana biljke (deo nana porodice). Ulje se zatim destiluje i može se koristiti za različite namene. Međutim, nisu sva origano ulja ista.

Origano je poreklom iz Evrope, ali se gaji na mnogim različitim kontinentima i u mnogim zemljama širom sveta. U stvari, postoji preko 90 različitih vrsta origana! Najbolja vrsta za proizvodnju ulja je divlji origano. Ova vrsta origana se zove origanum vulgare. Još jedan dobar vid naziva Thimus capitatus, koja raste u Španiji. Dakle, kada kupujete ulje origana u terapeutske svrhe, kupite ulje napravljeno od tih vrsta biljaka.

Ostala ulja neće imati dobru količinu hranljivih materija, neće biti pravilno destilovana ili neće biti od zdravih biljaka. Kao i uvek, kupujte ulja koja su hladno ceđena, nerafinisana, organska. Ovo moćno ulje je antibiotik, utiče antiinflamatorno, antivirusno, antiseptik je, protiv starenja, antimikrobno, protiv parazita ...

Eterično ulje origana je veoma jako i mora da se razblaži pre upotrebe jer ćete osetiti bolno peckanje ako ovo ulje nije pravilno razblaženo. Ako želite, možete kupiti unapred razblaženi oblik, koji je već pomešan sa drugim uljima (obično maslinovim uljem)

Ovo ulje ima neverovatna antibakterijska svojstva i savršeno je za borbu protiv:

Gljivične infekcije stopala: Recept: Razblažite nekoliko kapi eteričnog ulja origana sa 1-2 kašike maslinovog ulja ili ulje semenki grožđa. Jednostavno primenite ovu mešavinu na zaraženom području.

Akne: Origano ulje može da se koristi za lečenje akni, leči ožiljke od akni, cistične akne ili bilo koji druge akne.

Recept: Jednostavno razblažite OEU (origano esencijalno ulje) sa nosećim uljem (najbolje je da koristite ulje od semenki grožđa). Ako osetite peckanje, ulje razblažite.

Bradavice: bradavice i mladeži mogu biti opasni i neugledni. Uklonite ih brzo i bezbolno sa uljem origana. Ovaj metod ne ostavlja ožiljake!

Recept: Nanesite ulje direktno na bradavicu ili mladež. Možete ga razredite ako je previše bolno, ali većina ljudi ga primenjujw direktno. Osetićete peckanje, ali to ne bi trebalo da bude nepodnošljivo. Koža će biti crvena, ali u roku od nedelju ili dve bradavice će se isušiti i otpasti!

Kandida (​​koža): Da, ovo ulje ubija kandidu. Ova dosadna infekcija nema nikakve šanse pored origano eteričnih ulja.

Sinusi: Mnogo različitih zapaljenja sinusa mogu se olakšati i lečiti upotrebom origano etarskog ulja. Stavite malo ulja origana u lonac ključale vode i udišite paru kroz nos. Jak miris će pomoći da očistite infekciju.

Deca do dve godine starosti ne bi trebalo da koriste ulje origana.

Ulje origana sadrži dobru količinu vitamina E kompleksa, kao i kalcijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, kalijuma, bakra, mangana, bora, vitaminima A i C, i niacina.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group