Nema više joge: 8 potpuno čudnih načina za ublažavanje stresa

Da objasnimo, kako ne bismo bili pogrešno shvaćeni. Uopšte nismo protiv joge i meditacije, ali ne postoje samo ove opcije kada je stres u pitanju i one sigurno ne pomažu svima.

Stres je problem koji se rešava ovde i sada i zato kažemo da jogi, umirujućim pićima i šetnji ali postoje neki čudni načini da se oprostite od stresa, čak i samo na neko vreme. I što je najvažnije, to možete uraditi na vrlo zabavan način.

Mirišite pomorandžu

Uopšte se nemojte iznenaditi. Prema istraživanjima, miris oljuštene pomorandže drastično smanjuje stres i poboljšava raspoloženje. Bez obzira jedete li je obično ili u kolaču, rezultat je isti.

Otkažite izlazak jer vam to verovatno stvara stres

Iako se radujete susretu sa prijateljima i izlasku na piće, nekada se zbog toga osećate pod stresom, ali ne želite da ga otkažete, kako vas ne bi pogrešno razumeli. Ako osećate da više volite da ostanete kod kuće, poslušajte svoj instinkt.

Popijte jogurt

Ispostavilo se da fermentisana hrana, poput jogurta, kiselog kupusa i kiselih krastavaca značajno smanjuje agoniju.

Hladna voda iza ušiju

Dva dela tela koja imaju mnogo vena su zglobovi i područje iza ušiju. Ako ih polijete hladnom vodom, opuštate celo telo.

Prigrlite pokrivač

Za ovaj potez će ovih dana definitivno trebati klima uređaj. Međutim, prema rečima stručnjaka za mentalno zdravlje, kada prebacite pokrivač na sebe, imate osećaj sigurnosti i osećate da vas neko grli.

Rezervišite odmor

Ne odlažite više. Prema istraživanju sa Univerziteta Cornell, osećate se mnogo srećnije kada novac trošite na iskustva, a ne na predmete. Pa, šta čekate?

Igrajte se sa psom i zaboravite na stres

Nemate svog psa? Igrajte sa sa komšijskim psom ili ga izvedite u šetnju. Da li mislite da je slučajno zašto psiholozi to predlažu kada ste u svom „crnom“ oblaku?

Napravite planove za narednih 12 sati

Najlakši način da se ne brinete šta će biti sutra. Organizujte dan za sledećih nekoliko sati, što je još više pod vašom kontrolom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group