Zdravlje & Fitnes - Zdravlje

Kako se osloboditi zavisnosti od šećera?

Da li ste znali da je šećer taj koji stvara čak 8 puta jaču zavisnost od kokaina?

Da, običan beli kristalni šećer koji je prisutan u svakoj kuhinji, stvara veću i intenzivniju zavisnost od jedne od najsmrtonosnijih droga na svetu. Preporuka je da na dnavnoj osnovi odrasle osobe ne konzumiraju više od 6 kašičica šećera, međutim realnost je znatno drugačija. Većina odraslih u proseku konzumira 22 kašičice šećera dnevno, a deca neverovatnih 34! Kao rezultat toga sve veći broj mladih je sklon gojaznosti, dijabetesu i problemima sa srcem. Jasno je da je šećer oličenje – slatkog otrova, zbog čega je važno na vreme prepoznati oblik zavisnosti koji je razvijen i pristupiti – detoksikaciji od šećera.

Ako se opredelite za eliminaciju velike količine šećera u vašem životu, trebaće vam razrađena strategija. Odsustvo velike količine šećera u organizmu, pomoći će pre svega da se vaše nepce "resetuje", kao i da se nivo šećera u krvi reguliše. Osim toga imaćete znatno manju želju za prerađenom hranom.

ŠTA PREVIŠE ŠEĆERA ČINI VAŠEM TELU?

Nakon što ste pojeli omiljeni slatkiš – čokoladu, keks ili sladoled, osećate se istog časa neverovatno zadovoljno. Uticaj šećera na organizam čoveka je izuzetno opasan, čak do te mere da naučnici tvrde da pokreće iste neurološke puteve kao i droga. Šećer je po njihovim rečima najučestalija supstanca koja izazova zavisnost a koja se konzumira legalno širom sveta.

KAKO IZBACITI ŠEĆER IZ SVOG ŽIVOTA?

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group