Kako istrenirati um da prestane sa stresom pre spavanja

Ako ne uspevate da um „isključite“ noću, ovi saveti će vam spasiti život.

Soba je mračna i tiha. Naravno, haos dominira vašim umom. Već sat vremena buljite u plafon, misleći na zlonamerni komentar koleginice, premotavate događaje u glavi (najčešće one tragične) razmišljate šta ćete sutra obući za posao ili spremati za večeru. Prolaze sati i začarani krug vaše noćne stvarnosti: stres vas je ponovo lišio sna za kojim ste toliko čeznuli. Zaista, gde je dugme za isključivanje uma?

Niko nije uspeo da pronađe tačnu „lokaciju“, međutim sledeći saveti su najsigurniji načini da naučite svoj um da prestane sa stresom pre spavanja:

Ustanite iz kreveta i prošetajte do drugog mesta

Ista svest koja je stvorila problem, ne može ga rešiti, pa ustanite i prošetajte ili ustanite i učinite nešto što će vas 'odvesti' od emocionalnog dela mozga i probuditi njegovu logičku stranu. Ako se osećate pod stresom, zapišite u svoj dnevnik ili napravite kratku listu obaveza.

Postanite svoj najbolji prijatelj

Zapitajte se: 'Da je prijateljica toliko zabrinuta, koji bih joj savet dala?' Odjednom, niste izgubljeni u svojim emocijama - izašli ste iz njih i dok tražite pravi savet, probudite logičku stranu svog uma.

Ne dozvolite da vam emocije lebde

Na primer, ako ste zabrinuti zbog svađe sa prijateljem, napišite u poruci kako se osećate. Nemojte je slati. Pisanje o vašim osećanjima smanjiće vašu anksioznost i tugu i moći ćete da zaspite.

Odredite sat stresa

Ako vam nešto smeta - možda ste na sastanku rekli nešto pogrešno - odvojite sat vremena da razmišljate i govorite o tome. Kada dođe  vreme za spavanje, verovatno je da će stres nestati.

Opustite se pre spavanja

Ako vas nešto muči, razgovarajte o tome sa prijateljem ili partnerom rano uveče kako vas kasnije ne bi držalo budnim. Takođe pokušajte da ne čitate poruke pre odlaska u krevet, tako nećete pronaći nove izvore stresa pre spavanja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group