Zdravlje & Fitnes - Zdravlje

Joga asani za jačanje imuniteta i borbu sa prehladama i gripom

Promena vremena je najbolji pokazatelj kakav je imuni sistem svakog od nas.

Osobe koje imaju slab imunitet gotovo redovno završavaju sa upalama grla, prehladama ili gripom. Možda ste već navikli da je ovo vaše stanje u toku zime, ali dugoročno gledano, ovakvo stanje je zaista iscrpljujuće i važno je da uradite nešto po tom pitanju. Zašto ne biste u zimskim mesecima uživali i osećali se zadovoljno? Ono što većina ljudi ne zna je da hladno vreme nije uzrok prehlade, već samo doprinosi kontaktu sa virusima koji se svakako nalaze u vazduhu. Izgradnja i očuvanje imunog sistema su važni kako bi se organizam već pri prvom napadu bakterija i virusa uspešno izborio sa njima.

Danas ćemo vam otkriti joga poze koje pomažu u jačanju imunog sistema i u borbi sa prehladama i gripom. Joga je efikasna pri borbi sa prehladom jer balansira vaše simpatičke (odgovor/borba) i parasimparičke (odmor) sisteme. Imuni sistem šalje bela krvna zrnca da se bore sa virusima. Ove bele krvne ćelije obično cirkulišu u grudnom košu. Uz pomoć joga asana možete usmeriti bele krvne ćelije na regiju grla ili glave, koji su obično pogođeni upalama, zagušenjima i začepljenjima sinusa.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group