Izuzetne prednosti smeđeg pirinča za vašu kosu, kožu i zdravlje

Pirinač je sve prisutnija namirnica u domovima širom sveta.

Od davnina on je deo indijske i azijske kuhinje, ali njegove dobrobiti sve više otkrivaju i zapadni narodi. Ova osnovona namirnica se međutim često svrstava u kategoriju "ograničene" hrane zbog viskog sadžaja ugljenih hidrata u sebi. Ali šta ako vam kažemo da možete konzumirati pirinač i u isto vreme kontrolisati unos ugljenih hidrata u organizam? Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Pa tajna je zapravo u boji pirinča koji treba da potražite. Udaljavajući se korak dalje od standardnog belog, preporuka je da potražite smeđi pirinač.

Smeđi pirinač (oryza sativa) potiče iz istočne Indije, sa Tajlanda i sa severa Vijetnama. Nerafinisani oblik belog pirinča poznat je kao smeđi pirinač. Ova sorta se dobija uklanjanjem samo spoljne ljuske zrna i zadržavanjem sloja mekinja ispunjenog hranljivim sastojcima. U redovima koji slede otkrivamo vam njegove benefite po vašu kosu, kožu i opšte zdravlje.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group