Glavobolje izazvane alergijom - kako ih se rešiti za sekundu

Sunce sija, cveće cveta i sve izgleda kao iz bajke, ali nažalost, kijate na svakih deset minuta i ono što svima izgleda kao prolećna idila - vama je pakao.

Do sada su alergije uspevale da vam upropaste dan, ali će danas tome doći kraj. Sledeći put kada počnete da kijate i samim tim počne da vas boli glava od velikog pritiska, pružite sebi mini-masažu očiju koja će rešiti ovaj dosadan problem. Verujte nam, osetićete promenu u roku od par sekundi.

PRVI KORAK

Savijte oba kažiprsta, tako da vam vrhovi jagodica dodiruju dlanove. Palčeve prislonite na slepoočnice i koristeći stranu prsta koja je okrenuta ka vama, nežnim pritiskom masirajte čeonu kost (preko obrva) u pravcu ka spoljnom uglu oka.

DRUGI KORAK

Nakon masiranja čeone kosti, iste pokrete upotrebite na kapcima očiju.

TREĆI KORAK

Malo jače pritisnite i masirajte deo ispod očiju.

ČETVRTI KORAK

Na kraju, počnite sa masiranjem jagodica, tako što ćete pomerati prste od nosa ka ušima i pratiti liniju jagodičnih kostiju. Na ovaj način ćete osloboditi sinuse od zaupšenja i pritiska i samim tim ćete se osećati mnogo bolje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group