4 stvari koje unose više stresa u vaš život

Ako postoji jedan neprijatan osećaj sa kojim se svi ljudi suočavaju skoro svakodnevno, to je anksioznost.

Postoji mnogo metoda da „ublaćite“ anksioznost i ako čitate ovaj članak, sigurno ste isprobali dosta.

Meditacija, vežbanje, kupovina i san nisu dovoljni da se „bore” sa izvorom problema, već ga mogu samo „zamaskirati”. Dakle, treba li se drugačije pripremati za stres? Kažemo pripremiti se, jer kada se desi stresni događaj, mi smo skloni da reagujemo mehanički i instinktivno, a samim tim i na stare, poznate načine.

Instinktivni izbori našeg tela su borba ili beg i oni ne nude mnogo opcija za trajno rešenje. Naprotiv, kvalitet vaše pripreme će takođe uticati na vaše reakcije. U nastavku vam predstavljamo 4 stvari koje unose više stresa u vaš život.

Ne preuzimate odgovornost

„To je njegova krivica. Ona je kriva. Oni su krivi. Trebalo je da znaju bolje. Trebao sam biti upozoren. Trebali su to popraviti." Bolje prestanite. To je vaša briga, ničija druga. U trenutku kada preuzmete odgovornost, već ste preuzeli kontrolu od onih kojima ste je dali okrivljujući ih.

Vi odlučujete da ne odlučujete

Odugovlačenje, svačiji loš prijatelj. Kada dođe vreme da donesete tu odluku koju toliko želite, ali nađete razlog da je odložite, sve što na kraju radite je trošenje tone energije na to koja je opcija bolja ili čekanje da vas neko spasi. Stres sa ovim ponašanjem "udara u crveno", stvarajući začarani krug.

Ignorišete ono što već znate

Često je bolje ne znati. Kažu da je neznanje blaženstvo, sve dok ne postane stresno. Kada stvarno nešto znate i zaslepite sebe, onda sebi činite medveđu uslugu. Ono što odlučite da ne vidite sada može stvoriti desetostruki stres kasnije ako se ne pozabavite time.

Impulsivne odluke

S jednog kraja na drugi. Izlazak iz situacije donošenjem brzih odluka bez razmišljanja o posledicama može učiniti da se trenutno osećate dobro, ali kasnije izaziva nepodnošljivo žaljenje. Najbolja odluka je ona koja se sprovede mirno i kada ste razmislili o načinu i vremenu kada ćete delovati. Zato sledeći put udahnite nekoliko puta pre nego što donesete važnu odluku.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group