4 prirodna načina za pomoć u lečenju astme bez lekova

Ako ste ikada imali napad astme, znate da to mogu biti zastrašujuća iskustva.

Možda će vam se grudi stegnuti, možda ćete imati poteškoća da dišete, možete postati uznemireni i početi da hiperventilirate. Čak i ako nemate tešku astmu koja dovodi do napada, simptomi blage astme su nezgodni i dosadni. Sa upornom astmom, možete povremeno osetiti kratak dah, stezanje u grudima i kašalj ili piskanje u grudima.

Većini pacijenata sa teškom astmom su potrebni medicinski tretmani kao što su bronhodilatatori (lekovi koji opuštaju vaše disajne puteve), međutim, prirodni lekovi mogu da pomognu lekovima ako imate tešku astmu, a ako imate blaži oblik, mogu u potpunosti zameniti lekove.

1. Omega 3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline su od suštinske važnosti za naše zdravlje. One se ne proizvode u našem telu i zato treba da konzumiramo hranu koja sadrže omega 3. Jedite više ribe i jaja, jer su bogati omega 3 masnim kiselinama, koje mogu smanjiti upalu pluća i upalu respiratornog sistema.

2. Vitamin C

Vitamin C je izuzetno važan za pluća i vaš imuni sistem. Ovaj vitamin je snažan antioksidans i može da smanji prisustvo alergena koji izazivaju astmu u vašim plućima. Dnevna preporučena doza vitamina C je 80 mg. Ako patite od astme, dozu treba povećati. Pokušajte da konzumirate hranu bogatu vitaminom C, kao što su: crvene paprike, kupus, brokoli, jagode...

3. Vitamin B 12

Jedno istraživanje pokazuje da vitamin B-12 može da ublaži simptome astme. Meso, mleko i jaja su namirnice koje sadrže velike količine vitamina B12.

4. Flavonoidi

Flavonoidi su moćni antioksidanti koji vam mogu pomoći da izlečite astmu. Flavonoidi imaju pozitivan efekat na organizam i poboljšavaju apsorpciju vitamina C, dok takođe štite pluća i smanjuju bilo kakvu upalu. Zeleni čaj, đumbir, seme grožđa, crveno vino, tamna čokolada, paprika, paradajz i pomorandža su odličan izvor flavonoida.

Pokušajte da ovim prirodnim proizvodima ublažite simptome astme.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group