Top 10 namirnica koje menjaju boju očiju za 60 dana

Vaše oči su ključ vašeg zdravlja i vaše duše.

Vaša boja očiju je osobina koju genetski nasleđujete od vaših roditelja, ali ne mora biti u skladu sa redovnim obrascima genetike.

Boja očiju, dakle, ne može da se odredi tačno pre rođenja. Ono što je interesantno je napomenuti da je boja očiju promenljiva u velikoj meri. Nekoliko jednostavnih promena u vašim navikama u ishrani mogu vam pomoći da dobijete savršenu boju očiju za kojom ste uvek žudeli.

Boja se određuje pigmentima "melanina". Kako dete počinje da raste, boja očiju je podložna promenama. To je tako zato što se koncentracija melanina stalno menja tokom godinama rasta deteta. Boja ljudskog oka potiče od tri gena.

Određivanje boje ljudskog oka nije tako jednostavna kao što se ranije mislilo. Boje se ne mogu s pravom etiketirati kao dominantne ili recesivne na osnovu njihovih nijansi. Višestruke mogućnosti nastaju kada se dva niza DNK prepliću i proizvedu potpuno novi set gena.

A koje su to namirnice koje mogu promeniti boju vaših očiju za kratko vreme, saznajte u našoj galeriji.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group