Zdravlje & Fitnes - Ishrana

Pravilna ishrana: 5 najkorisnijih zimskih namirnica

Otkrivamo vam proizvode koji treba da budu uključeni u vašu ishranu tokom zime kako biste izbegli prehlade i ojačali imunitet.

Da li želite da zima prođe bez razmišljanja o lekovima i bolestima? Verujemo da je vaš odgovor potvrdan, zato predlažemo da vodite računa o poboljšanju imuniteta, obogaćujući vašu ishranu esencijalnim proizvodima.

Citrusi i brusnica

Zbog visokog sadržaja vitamina C u ovim proizvodima, oni su odličan način sprečavanja od prehlada - brusnice i citrusi jačaju imuni sistem i povećavaju zaštitne funkcije organizma.

Đumbir

Ovaj proizvod uklanja toksine iz organizma, jača imunološki sistem i pomaže kod prehlada. Koristite ga kao začin, dodajte u topla jela i pića.

Pšenične klice

Bogate su vitaminima E i B, kao i supstancama gvožđa i cinka koje jačaju naš imunitet. Dodajte pšenične klice u salate, žitarice ili kolače.

Riba

Preferirajte losos. Ova riba je bogata korisnim omega-3 masnim kiselinama. Osim toga, jedna porcija ove ribe uspešno pokriva dnevnu količinu esencijalnog vitamina D zimi.

Kaše

Pripremite kaše češće, naročito tamne - one sadrže složene ugljene hidrate koji će vam pomoći da se zagrejete na hladnoći. Dajte prednost kaši od heljde ili od tamnog pirinča.

M.L.

foto:edinstvennaya.ua 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group