Povrće koje ne bi trebalo da čuvate u frižideru

Za frižider bi se moglo reći da je jedan od najvažnijih izuma čovečanstva koji igra odlučujuću ulogu u našem svakodnevnom životu, jer čuva određene vrste namirnica svežim tokom dužih vremenskih perioda...

Međutim, neko povrće je bolje držati na sobnoj temperaturi, kako ne bi izgubilo ukus i hranljive sastojke.

Prema rečima stručnjaka, ovo je 7 vrsta povrća koje verovatno jedete svaki dan i koje je najbolje čuvati bilo gde drugde - osim u frižideru.

Paprike i krastavci

Iako su paprika i krastavci u suštini voće, sa kulinarske tačke gledišta koriste se kao povrće. „Ovo su dve od najklasičnijih namirnica koje obično stavljamo u frižider. Kada ih čuvate u frižideru, gube ukus, a hranljive materije se smanjuju. Bolje ih je držati na sobnoj temperaturi".

Luk i beli luk  - povrće koje treba da izostavite iz frižidera

„Nema razloga da stavljate luk i beli luk u frižider“, kaže kulinar Džejmi Hord. „Bolje ih je držati na mestu gde mogu da dobiju vazduh, ali ne u ormaru“.

Dodatna činjenica: komad koji je ostao od luka i belog luka koji ste isekli da kuvate, mnogo je podložniji bakterijama, zbog toga je bolje iseckani luk čuvati u frižideru.

Bundeve, patlidžani i slatki krompir

Bundeva i patlidžan, kao i paprika i krastavac, pripadaju porodičnom stablu voća, ali ih koristimo kao povrće. Iz tog razloga, vidite ih na ovoj listi. Ovo „povrće“, kao i slatki krompir, kaže Dia Lugo, stručnjak za kuvanje, „najbolje je držati van frižidera“.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group