Ovo povrće je najbolje za gubitak težine

Usvojili ste u svom svakodnevnom životu savete o ishrani koji vam pomažu da brže smršate. Odustali ste od određenih navika da biste izgubili salo na stomaku. U svemu tome, vaš saveznik, čak i ako niste znali da je jedno od najpopularnijih povrća.

Zašto je paprika najbolje povrće za mršavljenje?

Imaju malo kalorija

Jedna šolja seckane paprike ima samo 39 kalorija. Paprike se mogu koristiti na mnogo različitih načina. Ukusne su, brzo nas zasite i imaju malo kalorija - karakteristike koje ih čine odličnim izborom za gubitak težine.

Paprike su dobar izvor vlakana

Osim što ima malo kalorija, paprika sadrži i 3 grama vlakana po šoljici i prirodno je bogata vodom. Veliki pregled studija povezao je veći unos niskokalorične hrane bogate vlaknima i vodom sa povećanim gubitkom težine.

Odličan izvor vitamina C

Još jedna prednost paprike u poglavlju o mršavljenju je njihov sadržaj vitamina C. Jedna šolja crvene paprike obezbeđuje 190 mg vitamina C, što je više nego dvostruko više od preporučene dnevne doze za odrasle. Srodna studija je pokazala da odrasli sa adekvatnim unosom vitamina C sagorevaju 25% više masti tokom vežbanja od odraslih koji nisu primali adekvatne količine vitamina C.

Kako dodati više paprike u svoju ishranu da izgubite težinu?

Ako želite da dodate više paprike u svoju ishranu, mogućnosti su gotovo beskrajne. Kuvana ili sirova, u salatama, smutijima, omletima, kao prilog uz humus. Bilo koja hrana, uz dodatak nekoliko paprika, može postati ukusnija i pomoći pri mršavljenju.

Da li je boja važna?

Žuta, narandžasta i crvena paprika potiču iz iste biljke kao i zelena paprika. Samo su malo zrelije. Sve vrste su slične kada je reč o kalorijama i makronutrijentima, tako da možete bezbedno da izaberete sortu koja vam se najviše dopada.

U ovom trenutku, dozvolite nam da vas samo obavestimo da su pigmenti koji ovom povrću daju različite boje povezani sa različitim zdravstvenim prednostima. Na primer, narandžasta paprika je dobar izvor antioksidansa luteina, za koji se smatra da smanjuje upalu, dok je crvena paprika odličan izvor beta-karotena, koji promoviše zdravlje očiju i daje prirodnu preplanulost. Njihovo mešanje može vam pomoći da ojačate svoje telo sa širokim spektrom hranljivih materija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group