Namirnica koja vas drži sitim dok vam pomaže da izgubite težinu

Gubitak težine nije lak zadatak, jer postoje mnoga iskušenja.

Ako tražite nutritivne opcije koje će vam pomoći da se pridržavate rasporeda, a da istovremeno zadovoljite osećaj sitosti, nastavite da čitate.

Mnogi od nas već znaju za brojne prednosti koje „skromni“ jogurt nudi našoj ishrani. Pošto jogurt nastaje fermentacijom mleka od strane određenih aktivnih mikroorganizama, on je među najhranljivijim namirnicama jer je bogat mnogim hranljivim materijama, koji pokrivaju mnoge potrebe organizma. U sledećim redovima su relevantni dokazi koji će vas uveriti.

Idealan za gubitak težine i sagorevanje masti

Postoje različite studije koje ističu jogurt kao idealan izbor hrane za mršavljenje, jer ima sposobnost sagorevanja masti, posebno oko stomaka. Naučna studija je pokazala da su gojazni odrasli koji su konzumirali 3 porcije jogurta dnevno kao deo dijete sa ograničenim unosom kalorija izgubili 60% više telesne masti i 22% više težine od onih koji nisu konzumirali jogurt. Ovo je uglavnom zbog proteina i kalcijuma koji se dobijaju kroz mlečne proizvode sa niskim sadržajem masti. Sastojci koji mogu značajno doprineti sagorevanju masti i smanjenju težine.

Pošto je jogurt bogat i kalcijumom i proteinima, jogurt vam može pružiti mnoge prednosti koje su odlične za zdravlje creva i podstiču gubitak težine. Ukratko, ekonomična superhrana idealna za mršavljenje.

Bogat proteinima

200 grama jogurta može da obezbedi do 12 grama proteina. Ovo čini jogurt jednom od najboljih namirnica za vašu kondiciju i vežbe. Pošto je bogat izvor proteina, jogurt takođe poboljšava metabolizam i tako vam pomaže da sagorite više kalorija tokom dana.

Proteini takođe pomažu u gubitku težine tako što vas duže drže sitima. Utvrđeno je da oni koji redovno jedu jogurt unose najmanje stotinu kalorija manje u glavnim obrocima. Dakle, proteini u jogurtu mogu podstaći sagorevanje masti i kalorija, a istovremeno regulišu vaš apetit, što će vam na kraju pomoći da izgubite težinu.

Bogat kalcijumom

Kalcijum je obično povezan sa zdravljem kostiju. Međutim, kalcijum je takođe neophodan za poboljšanje procesa termogeneze (energije koju trošimo na varenje hrane) što dodatno poboljšava naš metabolizam. Samo jedna šolja jogurta može da obezbedi skoro 50% naših dnevnih potreba za kalcijumom. Dakle, jogurt ne samo da promoviše zdravlje kostiju i zuba, već i pomaže u upravljanju našom težinom.

Jača zdravlje digestivnog sistema

Nepasterizovane vrste jogurta imaju visoku koncentraciju dobrih bakterija ili probiotika (Bifidobacteria i Lactobacillus), za koje se zna da poboljšavaju zdravlje creva. Loše zdravlje creva i loša probava su povezani sa povećanjem telesne težine i često su razlozi iza teškog gubitka težine.

Dok poboljšava varenje i leče simptome uznemirenog stomaka, ova svojstva jogurta će poboljšati varenje i istovremeno podsticati gubitak težine.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group