Zdravlje & Fitnes - Ishrana

Kako samo jedna banana dnevno može pomoći da se izborite sa depresijom

Jedite bananu - i bićete raspoloženi!

Zimi, kada nema dovoljno sunca i toplote, postoji sezonska depresija. Naravno, možete pronaći mnogo načina kako da se razveselite, a jedan od njih su prave namirnice u vašoj ishrani. Na primer, žute tropske banane.

Banane sadrže aminokiselinu triptofan, kao i vitamine A, B6 i C, vlakna, kalijum, fosfor, gvožđe i ugljene hidrate. Vitamin B6 pomaže da pretvorite triptofan u hormon serotonin, poboljšavajući tako raspoloženje. Takođe će vam pomoći da se oslobodite anksioznosti, hroničnog umora i nesanice. Pored toga, banane sadrže alkaloid harman, supstancu koja može izazvati osećaj euforije.

Ostali proizvodi za poboljšanje raspoloženja:

Ako ne volite banane ili ih jednostavno ne želite jesti, postoje i mnoge druge namirnice bogate serotoninom i vitaminom B6. Na primer, goveđa jetra, tuna, losos i pileća prsa. Takođe, izvori vitamina B6 ugljenih hidrata su žitarice i krompir. Kuvani krompir sadrži toliko vitamina B6 kao i banana srednje veličine.

edinstvena.ua

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group