5 namirnica koje devojke starije od 30 godina treba da izbace iz ishrane

Sa godinama se dešavaju promene u telu koje zahtevaju reviziju mnogih navika, uključujući ishranu. Tako je američko izdanje My Domaine, zajedno sa stručnjacima iz oblasti zdrave ishrane i vodećim nutricionistima, sastavilo listu od 5 namirnica koje treba izbegavati posle 30 godina – posebno za žene.

Šećer vodi u rejtingu, izazivajući upalne procese u telu i oštećujući kolagena i elastinska vlakna, koja su odgovorna za mladost i zdravlje kože. Štaviše, odbijanje čistog šećera neće rešiti problem, jer mnogi proizvodi sadrže „skriveni“ šećer, čiju količinu takođe morate regulisati.

Zatim slede razni veštački začini i sosevi, a stručnjaci preporučuju da se zamene prirodnim začinima i domaćim sosovima.

Devojkama starijim od 30 godina (i ranije, u stvari, takođe) savetuje se da odustanu od testenine niskog kvaliteta, dozvoljavajući sebi samo testenine napravljene od durum pšenice.

Iz ishrane treba precrtati i pecivo i beli hleb koji sadrže veliku količinu šećera i glukoze, što može da poremeti proizvodnju kolagena i mnogih proteina u telu. Dajte prednost hlebu od celog zrna i zdravim slatkišima.

Suprotno svim mitovima o prednostima dijetalnih napitaka, stručnjaci ne savetuju devojke preko 30 godina da ih uzimaju: štetne supstance u njihovom sastavu negativno utiču na hormone štitne žlezde.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group