Zaboravite na plank: trening u tri pokreta koji jača telo i poboljšava držanje

Plank je naizgled laka vežba ako vidite da neko drugi to radi. Teži deo počinje kada morate sami da je uradite.

Ali to je jedna od najefikasnijih vežbi i ima ogromne prednosti ne samo za trup, već i za ostatak vašeg tela. Plank je sličan sklekovima osim pokreta. Sa savijanjem, mišići se menjaju, ali sa vežbom plank ostaju statični i ne povećavaju se ili smanjuju, već jednostavno jačaju.

Međutim, iako je plank jedna od najboljih vežbi za telo, njeno ponavljanje može postati malo monotono. Pored toga, to nije najlakša vežba za sve. Ako želite promenu, radije trenirajte u "stojećem" položaju koji će vam isto toliko pomoći i sve što vam treba su bučice i traka za vežbanje.

Za razliku od planka, vežbe koje se rade stojeći su mnogo efikasnije. Često su to složene vežbe, tako da ćete istovremeno jačati različite mišićne grupe. Za razliku od mnogih vežbi na podu, vežbe stajanja su mnogo dinamičnije, radeći na mišićima kroz veći opseg pokreta, što dovodi u pitanje vašu ravnotežu i stabilnost dok poboljšava držanje.

Kondicioni trener Mari Šajna preko svojih stranica na društvenim mrežama predlaže niz vežbi koje pomažu i jačaju naše telo.

Kada završite jedan krug, odmorite 60-120 sekundi i ponovite još tri puta. Spremne? Evo vašeg treninga:

  • Iskorak sa bučicama iznad glave - 10 ponavljanja (svaka strana)
  • Bočno savijanje sa bučicama - 30 sekundi (svaka strana)
  • Prebacivanje bučica oko glave - 10 ponavljanja

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group