Razlozi zbog kojih više nećete odlagati kućne poslove

Još jedan početak nedelje sa brisanjem, pranjem veša, peglanjem i promenom posteljine - samo želite da legnete na krevet i gledate u plafon. Niste sami i razumemo vas.

Objektivno je malo ljudi koji vole da rade kućne poslove. Ali možda znaju nešto više od vas. Postoji vrlo dobar razlog da ne odložite posao ni za jedan dan i ne radi se samo o čistim i mirisnim prostorijama vašeg doma.

Istraživanje o zdravlju i kućnim poslovima

Prema istraživanju objavljenom u časopisu BMC Geriatrics, čišćenje i organizovanje ormara daju dodatni podsticaj vašem mozgu. Ispitivano je 66 starijih odraslih, njihovo zdravstveno stanje, struktura mozga i posao obavljen kod kuće.

via GIPHY

Zaključak je jednostavan i razumljiv. Oni koji nisu odlagali sve što su morali da rade u kući imali su veću gustoću u hipokampusu i prednjem režnju, područjima povezanim sa učenjem, pamćenjem i znanjem. Stoga peglajte i postaćete pametniji.

Višestruke koristi koje stičete

Pored poboljšanja zdravlja mozga, ublažavate stres jer se fokusirate na ovde i sada, osećate da kontrolišete situaciju i fizički se više krećete, što je vrlo važno u slučaju da vam vežbanje dosadi.

Način da zavolite kućne poslove

Uvek postoji način da pronađete motivaciju u onome što radite. Pre nego što zgrabite usisivač, glasno uključite muziku. Ne morate da obavljate generalno čišćenje, kao vaša mama. Podelite posao na nedelje i radite samo pola sata (najviše) dnevno. I naravno tražite pomoć od svog partnera ili cimera.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group