Pilates kod kuće: Trening za izvajano telo

Da li vam je teško da ustanete sa kauča za večernji trening u teretani?

Zima nije pogodna za vežbanje, a nedostatak sunca na dnevnoj bazi konstantno snižava nivoe endorfina u krvi, što dovodi do toga da često ustajemo sa lošijim raspoloženjem ili čak i bolovima u telu.

Tokom ovog perioda, stručnjaci za wellness industriju preporučuju nežni trening kako bi poboljšali performanse tela i bolje funkcionisali tokom dana.

Ispostavilo se da ne morate da ulažete u mesečnu pretplatu ili da zakažete sastanak sa ličnim trenerom. Odgovor na potrebu za svakodnevnim vežbanjem može biti 10-minutna vežba pilatesa koja se izvodi kod kuće, što izaziva senzaciju na Tik Toku.

Pilates kod kuće - kako to učiniti?

Za izvođenje pilatesa kod kuće potrebna vam je samo udobna odeća i prostirka kako ne biste oštetili kolena ili laktove dok izvodite različite položaje. Kod pilatesa je važnije od broja ponavljanja i dizanja tegova, tehnika i pravilno izvođenje vežbi, koje će, ako se redovno izvode, doneti bolje rezultate od preteranog vežbanja. To je kombinacija baleta, joge i treninga snage u mirnoj i opuštajućoj atmosferi.

Pilates kod kuće - efekti

Nedavno je pilates ponovo postao popularan zahvaljujući nedavnoj dodeli Gremi nagrada, tačnije nastupu na bini Majli Sajrus, koja je oduševila publiku ne samo svojim vokalnim umećem, već i svojim izvajanim i zategnutim telom. Tik Tok treneri su brzo uočili pevačičine fotografije i jednoglasno izjavili da je njeno telo rezultat redovnog vežbanja pilatesa. Obratili su pažnju na lepo definisane ruke koje nisu preterano izvajane, vitke noge bez celulita i strija, ojačane trbušne mišiće, pa čak i delikatno definisanu liniju grudnog koša i ključnih kostiju. To su efekti koje takođe možete postići.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bob Mackie (@bobmackie)

Majli od 2013. trenira svaki dan po 30 minuta, a njen uspeh leži u doslednosti. Umesto teških tegova i teretane, ona bira pilates koji će postepeno izgraditi mišiće njenog tela. Da biste postigli sličan efekat, izvodite vežbe najmanje tri puta nedeljno, dopunjujući ih intenzivnim zagrevanjem i zdravom i raznovrsnom ishranom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group