Zdravlje & Fitnes - Fitness

Kako da izgubite 3000 kalorija za samo jedan dan?

Da li ste ikad pomislili koliko masti akumulirate u svom organizmu ne baveći se nikakvom fizičkom aktivnošću?

Da li znate koliko je kalorija potrebno sagoreti u toku dana da bi se izgubio samo jedan kilogram? Postoji mnogo načina sagorevanja kalorija, ali pre nego što započnete sa strogim režimom ishrane i vežbanja, ono što vam treba je dobar plan.

Ukratko rečeno: da biste sagoreli 3000 kalorija dnevno, potrebno je da izmenite način ishrane i jedete mnogo manje od trenutne količine hrane. Odrasloj osobi je potrebno 2000 kalorija za osnovne funkcije u telu. Sve što pojedete iznad ovog koristi se za šetnju, razgovor, rad i druge redovne aktivnosti.

Zanimljivo je da 3500 kalorija teži koliko jedan kg masti. Dakle da biste izgubili jedan kg masti morate sagoreti više kalorija nego što unosite u organizam. S druge strane ako unesete 3500 kalorija u organizam a ne bavite se fizičkom aktivnošću to bi začilo da se vaša težina uvećala za 1kg masti.

AKTIVNOSTI KOJE VAM OMOGUĆAVAJU DA SAGORITE 1KG MASTI U DANU:

  • TRČANJE – veoma efikasna aktivnost, koja sagoreva u proseku 850 kalorija na sat. Trebalo bi dakle da trčite oko 4h za samo jedan kg masti.

  • SKIJAŠKO TRČANJE – Intenzivna jednosatna sesija sagoreva oko 1100 kalorija.

  • PLIVANJE – Intenzivno plivanje u trajanju od sat vremena omogući će vam da sagorite oko 700 kalorija.

  • VOŽNJA BICIKLA – Intenzivna vožnja bicikla u trajanju od sat vremena sagoreva oko 850 kalorija.

  • BOKS – Oko sat vremena aktivnog bavljenja boksom sagoreva oko 800 kalorija.

HRANA BEZ KALORIJA:

Zdrava ishrana je presudna za mršavljenje i održavanje vitalnosti. Iako želite da izgubite kilograme, važno je da svom telu obezbedite dovoljno hrane kako se ne biste osećali malaksalo. Potrebno je da unosite u organizam nisko-kaloričnu hranu. Voće, povrće, žitarice i zeleni čaj pružiće vam energiju, a da pri tom neće naškoditi vašem cilju ka mršavljenju.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group