Zdravlje & Fitnes - Fitness

Efikasne joga vežbe za lečenje artritisa

Postojalo je vreme kada se artritis smatrao bolešću – starijih osoba.

Međutim, stvari su se u velikoj meri promenile i sve mlađe generacije postaju žrtve ove bolesti. Štaviše čini se da su žene znatno osetljivije po pitanju artritisa. Jedan od glavnih uzroka pojave ove bolesti je nedostatak istezanja i vežbi za zglobove u dnevnoj rutini jedne savremene žene.

Artritis se smatra hroničnim inflamatornim poremećajem koji najjčešće pogađa ruke i stopala. Ovo stanje utiče na sluznicu vaših zglobova, uzrokujući bolno oticanje koje može dovesti do erozije kostiju i deformacije zglobova. Glavni simptomi artritisa su otečeni zglobovi, prekomerni umor, iscrpljenost, ukočenost kao i opipljivi čvorovi pod kožom. Artritis je podmukla bolest koja prvo napada manje zglobove poput onih na rukama a da bi se postepeno širila po telu.

Kako biste se efikasno izborili sa artritisom i oslobodili se bolova koji mogu postati samo još intenzivniji, predlažemo vam da isprobate ove joga asane.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group