7 stvari koje treba da uradite nakon treninga

Da li redovno vežbate?

Sigurno je da brinete o svom telu. Ali, telu je potreban mali predah nakon snažnog treninga. Udahnite duboko – vreme je da se opustite!

Ove jednostavne navike će povećati vašu snagu i značajno poboljšati vašu siluetu!

1. Relaks

Smirite svoje telo – to je prvi korak koji vršimo posle treninga! Ako ste upravo završili sa intenzivnim trenigom usporite kretanje i duboko dišite. U obnovi, harmonija tela će takođe pomoći statičke vežbe poput podizanje ruke, ili lagano opuštanje sa spuštenim rukama. Ako možete, lezite na prostirku i priuštite sebi odmor! Ovaj joga način savršeno opušta telo i um. Zahvaljujući laganim joga vežbama nakon treninga brzo ćete smanjiti zamor.

Žena se isteže nakon treningaphoto: envato

2. Istezanje

Dok istezanje nakon vežbanja izgleda kao nešto očigledno, često se zanemaruje ova tačka. Pogrešno! Potrebno je da nakon treninga priuštite sebi najmanje 10 minuta istezanja kako bi izbegli povrede mišića i poboljšali fleksibilnost!

3. Tečnost

Nakon napornog treninga potrebna je tečnost koja će obnoviti vaše telo. Sa unosom najmanje 2,5 litara vode dnevno, vi ćete ubrzati metabolizam i regenerisati mišiće.

4. Pijte koktel

Ishrana ima najveći uticaj na vaše telo. Zahvaljujući ishrani se postižu bolji rezultati u sportu i brže ćete videti rezultate! Zbog toga, posle treninga treba jesti proteine, što je odličan kamen temeljac za mišiće. Najbolje je da nakon treninga popijete Smoothie - Banana, jagoda, kikiriki puter, sojino mleko, tofu, ili kašika proteina konoplje.

Žena sa peškirom u teretaniphoto: envato

5. Znojenje

Jak napor je prirodan detoks za telo. Na kraju, zajedno sa tada izlučuju toksini! Kako bi se poboljšao ovaj efekat, preporučuje se da koriste saunu. Topli vazduh utiče relaksirajuće na mišiće i efikasno opušta celo telo. Alternativno, možete uzeti toplu vodu uz učešće aromatičnih ulja!

6. Magnezijum i kalijum

Nakon vežbanja treba jesti obrok bogat bitnim sastojcima, vitaminima i mineralima. Važno je da obezbedite telu magnezijum i kalijum - zahvaljujući njima ćete poboljšati raspoloženje, jačati mišiće i smanjiti krvni pritisak. Zato ne oklevajte da nakon treninga pojedete jaja, suvo grožđe, spanać, mahunarke, banane i sirovi kakao!

7. Priuštite sebi masažu

Posle treninga rutina koju treba priuštiti je opuštajuća masaža. Možete koristiti ručni masažer ili tenisku lopticu, i trljati napete mišiće. Šta još možete da uradite za sebe? Energestski piling od kafe, miris koji će opustiti vaše telo!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group