5 vežbi uz pomoć kojih ćete imati ravan stomak iz snova

Oduvek sanjate o ravnom stomaku?

Ravan stomak je san skoro svih žena, pa čak i onih koje ga već imaju, jer nikad nije savršen i dovoljno ravan.

Za čvrst stomak sa definisanim trbušnjacima su potrebne određene vežbe, dok pravilna ishrana čini 80% „posla“. Danas predstavljamo pet odličnih vežbi za stomak, koje će vam pomoći da se brzo oslobodite masnoće sa stomaka i imate trbušnjake o kojima sanjate.

Naravno, sve zavisi od vas: ne odustajte i pridržavajte se pravilne ishrane i redovnog vežbanja!

Vežba 1: Podizanje tegova uz podignute noge

Lezite na klupu i držite tegove. Ruke postavite tako da vam u laktovima budu pod uglom od 90 stepeni i u visini grudi, a šake ispravljene. Podignite noge u kolenima i savijte ih takođe pod uglom od 90 stepeni. Stegnite stomak i ispružite prvo desnu ruku ka plafonu. Ruka treba da bude skroz ispružena. Polako je vratite na početnu poziciju, pa ponovite sa levom rukom. Uradite osam ponavljanja.

Vežba 2: Iskorak sa savijanjem u stranu i tegovima

Stanite pravo, ispravite kičmu i raširite noge u širini kukova. Podignite obe ruke iznad glave, sa palčevima ka unutra. Stežući stomačne mišiće i držeći leđa pravo, napravite iskorak, tako što ćete levu nogu pomeriti unazad. Iz tog položaja, nagnite vaš gornji deo tela ka desno, držeći ispravljene ruke. Vratite se u početni položaj. Ponovite 8 puta sa levom nogom, a zatim još 8 puta sa desnom.

Vežba 3: Premeštanje lopte

Uzmite lakšu medicinku ili običnu čvršću loptu sa obe ruke i lezite na leđa. Podignite skroz noge ka plafonu, a ruke iznad glave. Polako podižite ramena od poda i prebacite loptu iz ruku, između stopala. Polako spuštajte noge ka podu. Ponovite pokret, podignite loptu sa nogama, a zatim je uhvatite opet rukama i vratite se u početni položaj. Uradite 12 ponavljanja.

Vežba 4: Stajanje na jednoj nozi i dizanje tega

Držite teg u desnoj ruci i podignite desnu nogu iza vas; nagnite se napred, tako da teg bude u ravni sa ramenom, a noga i telo paralelno sa podom. Podignite teg ka grudima, napravite pauzu, pa ga spustite opet dole. Uradite 8 ponavljanja, pa uradite istu vežbu i sa drugom rukom.

Vežba 5: Okret u kukovima i dizanje tega

Lezite na leđa sa podignutim nogama, vertikalno od poda. Stavite medicinku ili čvršću loptu između stopala, a desnu ruku podignite u visini grudi. Držeći noge i ruke pravo, spuštajte noge na levu stranu, a desnu ruku ispružite ravno na desnu stranu. Vratite se u početni položaj. Uradite 10 ponavljanja, pa uradite istu vežbu sa drugom stranom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group