5 navika koje pobeđuju salo na stomaku

Odluka o gubitku težine jeste i treba da bude lična, ali ako se pitate kako da izgubite salo na stomaku, razumljivo je da tražite savet.

Važno je napomenuti ovo unapred: ne možemo birati gde ćemo izgubiti težinu, zato je korisno usvojiti sveobuhvatniji pristup. U suštini, kako gubite težinu u drugim delovima tela, verovatno ćete izgubiti i masnoću na stomaku. Ako želite da napravite manja prilagođavanja u svom svakodnevnom životu, ovo su najbolje navike koje vam mogu pomoći da postignete svoj cilj.

Kako izgubiti salo na stomaku?

Gubitak težine — a posebno održiv gubitak težine — obično je proces koji zahteva vreme, ali postoje neke stvari koje možete učiniti da ubrzate proces.

Prihvatite da će se vaše navike promeniti

Važan deo gubitka težine je jednostavno biti svestan odluka koje donosite. Na primer, kada izađete sa prijateljima, možete izgubiti pojam o tome koliko jedete ili pijete. Ali ako odvojite delić sekunde da se povučete i shvatite ovu činjenicu, možete doneti prave izbore.

Više vlakana

Hrana bogata rafinisanim ugljenim hidratima i šećerom ne smanjuje vašu glad, tako da na kraju jedete više hrane. Suprotno tome, hrana bogata vlaknima kao što su hleb od celog zrna pšenice, ovas, povrće, voće, pasulj, mahunarke i semenke će vas više zasititi.

Srodna studija je pokazala da za one koji se bore da se pridržavaju stroge dijete, pojednostavljenje njihovog pristupa gubitku težine jednostavnim povećanjem unosa vlakana može dovesti do gubitka težine. Žene treba da imaju za cilj najmanje 25 grama vlakana dnevno (na osnovu ishrane od 2.000 kalorija).

Manje alkohola

Da biste izgubili težinu, jednostavno morate unositi manje kalorija, ali to može biti teško kada osetite žudnju za čašicom alkohola. Dobar plan akcije? Smanjite prazne kalorije koje ne služe vašim ciljevima kako biste napravili više prostora za hranu koja vam pomaže da izgubite masnoću na stomaku. Ovo uključuje sva slatka pića, ali i alkohol.

Previše alkohola može umoriti jetru. Jetra tada daje prednost preradi alkohola u odnosu na druge hranljive materije, a zatim skladišti proteine, ugljene hidrate i masti kao telesnu masnoću. Stoga, ako želite da konzumirate alkohol, obavezno se pridržavajte uputstava stručnjaka: jedno piće dnevno za žene i do dva za muškarce.

Šetnja svaki dan

Ako nemate ustaljenu rutinu vežbanja, hodanje je odlično za početak. U stvari, srodna studija je otkrila da su gojazne žene koje su pratile program hodanja od 50 do 70 minuta, 3 dana u nedelji tokom 12 nedelja, značajno smanjile masnoću na stomaku.

Trening snage vam takođe može pomoći da izgubite salo na stomaku

Ako želite da izgubite masnoću na stomaku važno je da radite trening snage celog tela. Trening snage pomaže da izgradite mišiće, koji će zameniti telesnu masnoću. A pošto se mišići održavaju metabolički aktivnim, nastavićete da sagorevate kalorije čak i nakon vežbanja, smanjujući ukupnu telesnu masnoću.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group