KAKO DA UBRZATE VAŠ MENSTRUALNI CIKLUS?

Žene  često želele  da prome datum svog  menstrualnog ciklusa u sledećem mesecu, iz različitih razloga, neki od njih su : važan put, događaj , projekat, odlazak na odmor  ili drugo . Međutim,  nimalo nije  lako da se ubrza menstrualni ciklus , ali postoji nekoliko prirodnih metoda koje mogu biti od velike pomoći .
Predložićemo vam  nekoliko  saveta o tome kako da ubrzate svoj period bez uzimanja bilo kakvih hemijskih supstanci ili pilula.

TOPLA KUPKA U KADI

Topla kupka u kadi je jedna od najpopularnijih metoda za ubrzanja vašeg mesečnog ciklusa.  Topla voda povećava telesnu toplotu vašeg tela. Toplota opušta  trbušne mišiće, a istovremeno podstiče dilataciju i povećava protok krvi iz materice.

TOPLI JASTUČIĆI

Grejači u vidu jastučića deluju isto kao i topla voda - oni proizvode toplotu u telu, što zauzvrat širi krvne sudove, i podstiče protok krvi.

VITAMIN C

Veća doze vitamina C može dovesti da se menstruacija javi nekoliko dana ranije. Trudite se da ga unosite na prirodan način – crne ribizle, žute i crvene paprike, narandže, kivi …
Pijte puno vode, dok konzumiranje vitamina C i konsultujte svog lekara ako uzimate veće doze bilo koje vrste vitamina .

AKUPUNTURA I AKUPRESURA

Akupunkture i akupresure mogu stimulisati posebne tačke u vezi sa cirkulacijom i protokom krvi. One mogu da pomognu u jačanju i funkciji reproduktivnih organa.

Međutim, ove dve tehnike takođe mogu dovesti do prestanka menstrualnog ciklusa u potpunosti, pa se stoga preporučuje da se obratite vašem terapeutu, i lekaru, pre početka tretmana akupresure ili akupunkture.

BILJNI ČAJEVI

Postoji mnogo biljaka koje imaju sposobnost da indukuju menstruaciju. Te biljke rade tako što stimulišu reproduktivni sistem i protok krvi. Međutim, one mogu da utiču na nivo hormona i izazvati mnoge druge neželjene efekte u rasponu od blage do ozbiljne. Zbog toga se preporučuje da konsultujete svog lekara pre uzimanja bilo koji od njih.

Najblaže od  ovih biljaka su kamilica, peršun, đumbir, hajdučka trava, hrizantema, ruzmarin, žalfija i crveni list maline.

IZBEGAVAJTE STRESNE SITUACIJE

Stres može da utiče na nivo hormona u telu i može da odloži menstruaciju, uzrokujući da menstruacija stigne mnogo kasnije nego što se očekivalo. Dakle, što manje stresa. Svedite ga na najmanju moguću meru i vežbaju neke opuštajuće tehnike.

PROVODITE VIŠE VREMENA SA VAŠIM PRIJATELJICAMA

Poznato je da kada ste često u društvu sa prijateljicama, možete imati menstrulni ciklus otprilike u isto vreme. Ako vaše prijateljice očekuju svoje menstruacije pre  vas, pokušajte da boravite sa njima što više je moguće.

 Autor: M.K

 

 


All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group