Naučite da pravite glazuru za "staklene" kolače i torte

Kako da napravite ukusne poslastice koje oduzimaju dah svojim izgledom....

Ovi dezerti sa sjajem, koji naprosto očaravaju i u kojim možete da se ogledate izgledaju kao da su napravljeni samo za prezentaciju u izlogu, ali zašto ne biste naučili da pravite jedno takvo čudo u svojoj kuhinji, za svoju porodicu?

Olga je ruski poslastičar koji pravi ove slatke dezerte i poznatija je pod imenom na Instagramu "olganoskovaa", na kojem postavlja slike svojih remek dela. Među slikama se mogu pronaći torte, krofne, kolači i mnoge druge poslastice i možemo reći da njihov izgled predstavlja najlepše napravljene poslastice na svetu. U jednu ruku ćete poželeti da pojedete sve te slatkiše, dok ćete u drugom biti ljuti na sebe jer ne znate da ih napravite. E pa, došlo je vreme da i vi naučite da pravite ove savršene kolače, saznajte kako!

Sastojci:

- 20g želatina
- 120ml vode
- 300g glukoze
- 300g šećera
- 150ml vode
- 200g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 300g čokolade (bele, crne, ,mlečne ili kombinovane)
- boja za hranu

Priprema:

1. Stavite želatin u vodu i sačekajte da naraste;

2. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu;

3. Sklonite smesu sa ringle, pa dodajte želatin;

4. Dodajte kondenzovano mleko;

5. Prelijte preko čokolade i putera da biste se rešili mehurića (koristite temperaturu od 35 stepeni);

Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte. Kako biste dobili efekat mermera, koristite više boja za hranu.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group