Recepti

Kako napraviti prirodni lek protiv alergija

Poznato je da sve više ljudi u današnje vreme ima neku alergiju, a među najrasprostranjenijim i najčešćim alergenima jeste ambrozija.

Alergija koju ova biljka izaziva je nekad toliko nesnosna, da ne možemo u nekim periodima da izađemo iz kuće, a da nismo popili lek ili poneli nešto sa čime ćemo da se brišemo i uklanjamo njen polen sa kože. Ona otežava disanje, izaziva crvenilo očiju i svrab i vrlo je iritantna. Ako patite od ove alergije – znamo kako vam je.

Ipak, postoje rešenja koja nam mogu pomoći da umanjimo simptome ili ih u potpunosti uklonimo. Pored histamina (lekova protiv alergija), postoji i prirodniji način koji bi trebalo da isprobate. Napitak se lako pravi i sastoji se od mešanog povrća i voća koje sigurno volite.

Sastojci:

- ½ cvekle
- komad celera
- 1 šargarepa
- 1 jabuka
- ¼ ananasa (svežeg ili iz konzerve)

Sve sastojke dobro operite, a zatim stavite u sokovnik ili blender. U zavisnosti od odabira aparata, dobićete ukusan sok ili smoothie koji treba da pijete svaki dan, na prazan stomak ili između obroka.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group