Recepti

Chia puding za izvrsno jutro

Ustajanje iz kreveta u ranim jutarnjim satima, teško pada većini ljudi.

Ako tome dodate činjenicu da su dani sve kraći, bez preko potrebnih sunčanih perioda i da se temperature približavaju nuli sa svakim novim jutrom, ovu aktivnost sve mrzovljnije sprovodimo u delo. Ne pomaže svakako ni saznanje da nakon ustajanja iz kreveta, treba da osmislite i pripremite doručak koji će vas ispuniti energijom. Kako ne biste poklekli pod izazovom da navučete jorgan preko glave i nastavite dremku, donosimo vam danas fantastičan predlog za izvrsno jutro – chia puding od tri sastojka.

Da sve bude još privlačnije ovaj ukusni obrok treba da pripremite prethodnu noć, kako bi bio spreman za vas ujutro kada se probudite. Jedna šolja ovog pudinga sadrži 7 grama vlakana, što će vam omogućiti da se osećate sitima sve do ručka.

SASTOJCI:

  • 2 šolje kokosovog mleka

  • 1/2 šolja chia semenki

  • 1 kašika javorovog sirupa

PRIPREMA:

U posudu stavite chia semenke, mleko i javorov sirup. Ručnom mešalicom ili mikserom mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 4h kako bi chia semenke popile mleko. Potom smesu prespite u posudu koju je moguće hermetički zatvoriti i odložite u frižider. Ujutro možete da je prelijete voćem po izboru (maline, kupine, borovnice) ili orasima.

Prijatno!

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group